"Bloom": Εννέα καλλιτέχνιδες συναντιούνται σε μία "ιεροτελεστία της άνοιξης"

Η έκθεση παρουσιάζεται στο νέο χώρο του KȮREN.

Bloom

Το KȮREN ανακοινώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση για τον εορτασμό της "επίσημης” επανενεργοποίησής του, στη νέα του τοποθεσία στο Νέο Κόσμο: την ομαδική έκθεση "Bloom". Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Irene Ragusini προσκαλεί εννέα καλλιτέχνιδες να συναντηθούν και να μοιραστούν, σε μια διήμερη γιορτή αφιερωμένη στην "ιεροτελεστία της άνοιξης”. 

Συμμετέχουν: Νατάσα Ευσταθιάδη, Frida Häggström Gerdt, Θεοδώρα Κανέλλη, Μαριλένα Κρανιώτη, Ναταλία Μαντά, Φραντζέσκα Μπούτση, Νάσια Παπαβασιλείου, Irene Ragusini, Myriam Rey, Κλεοπάτρα Τσαλή

Επιμέλεια: Irene Ragusini

Εγκαίνια: 8/3 (6-10 μ.μ.)

Info: KȮREN (Ιππάρχου 52 – 54) | Ώρες λειτουργίας: 8/3, 12-10 μ.μ. και 9/3, 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλες δράσεις:
Σάββατο 08/03/25 7 μ.μ.: LIVE set από τις Jacaranda

Στεφανία Βεντουρή: κιθάρα, Νεφέλη Μπένου: κιθάρα, Ρόζα Μαρία Χρυσοβιτσάνου: μπάσο, Ελένη Πλίτση: φλάουτο, Χρύσα Τσιτροπούλου: πλήκτρα, Νικόλ Κώτσια: τύμπανα Afropop επηρεασμένη από πολλά ιδιώματα της world music σε κομμάτια γραμμένα από τον Άγγελο Αγγελίδη. 

Κυριακή 09/03/25 7 μ.μ.: Ποιητική performance από τ@ Νεφέλη Στ. και την Κατερίνα Στάμου
(διάρκεια ~30’)

Η Νεφέλη Στ. εξερευνά την ευθραυστότητα ως πολιτική κατάσταση, όπου η αποσταθεροποίηση δεν είναι δυσλειτουργία αλλά μηχανισμός. Η δουλειά της κινείται στα όρια του γλωσσικού θρυμματισμού, αναζητώντας τις εντάσεις μεταξύ δομής και κατάρρευσης.Στην έκθεση Bloom παρουσιάζει την performance "Ορσάλια Κοράλλια” ένα ποίημα που ανατέμνει τη φθορά ως δομή, την προσαρμογή ως διαπραγμάτευση και αναδεικνύει τις δυνάμεις που δεν καθορίζουν μόνο τι διαλύεται, αλλά και τι επιτρέπεται να υπάρξει, τι εξαναγκάζεται να αντέξει και τι σβήνεται από το βλέμμα. Η Κατερίνα Στάμου σκέφτεται και γράφει, αλλά μερικές φορές κάνει και το αντίστροφο. Θα παρουσιάσει, παρέα με τη Νεφέλη Στ., μερικά ποιήματα και κολάζ της από μια νέα αυτοέκδοση που ετοιμάζει αυτό το διάστημα με τίτλο "ο ουρανός και ο ουρανίσκος".

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.