Ξεδιαλύνουμε "Μύθους, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Iστορίας" στις Αχαρνές

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών θα φιλοξενήσει την παρουσίαση των βιβλίων (1 και 2) του Σταύρου Παναγιωτίδη.

Μύθοι παρεξηγήσεις 1 2

Η Ι.Λ.Ε.Α. (Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών) και η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Σταύρου Παναγιωτίδη Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Iστορίας 1 και 2 (Μικρές αφηγήσεις για γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ποτέ δεν συνέβησαν - εκδόσεις Κέδρος), την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 18:30 στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών Ε.Ο.Σ Αχαρνών (Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Πέτρος Φιλίππου, αρχαιολόγος, ιστορικός, τέως Δήμαρχος Σαρωνικού
Σοφία Μούτσου, φιλόλογος, μεταφράστρια, τέως Δήμαρχος Στυραίων

Το βιβλίο θα διαθέσει στην εκδήλωση το Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον (πεζόδρομος Πλάτωνος 5, Άγιοι Ανάργυροι).

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Δηλαδή, οι Σπαρτιάτες δεν πετούσαν παιδιά στον Καιάδα; Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό; Θα μας πείτε και ότι δεν λάτρευαν όλοι οι Βυζαντινοί τον τελευταίο τους αυτοκράτορα; Δεν σχεδίασε την Αγία Σοφία μια μέλισσα; Ούτε το Κρυφό Σχολειό υπήρξε ποτέ; Ούτε ο χορός του Ζαλόγγου; Ούτε για τους εμφυλίους της Επανάστασης ευθύνεται η διχόνοια των Ελλήνων; Τα αγγλικά δάνεια τελικά βοήθησαν την Επανάσταση; Δεν δημιούργησε το ΙΚΑ ο Μεταξάς; Δεν αφορίστηκε ποτέ ο Καζαντζάκης;

Οι επιστήμες δεν ξεκίνησαν από την αρχαία Ελλάδα; Ούτε οι Μινωίτες μιλούσαν ελληνικά; Η Τροία που ανακάλυψε ο Σλίμαν δεν ήταν η πραγματική; Στην αρχαία Αθήνα οι ομοφυλόφιλοι δεν έχαναν τα πολιτικά τους δικαιώματα; Ούτε ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας σκότωσαν τον τύραννο Ίππαρχο για πολιτικούς λόγους; Δεν βγήκε ο Αρχιμήδης γυμνός στους δρόμους – αντίθετα στους νόμους και κάθε ιερό – φωνάζοντας "Εύρηκα! Εύρηκα!"; Ούτε οι Χιώτες πήγαιναν δυο δυο για να μην τους αναγκάσουν οι Οθωμανοί να τους μεταφέρουν στους ώμους; Σε λίγο θα μας πείτε ότι και ο Ναπολέων δεν ήταν τελικά Έλληνας! Μα γιατί μισείτε τόσο πολύ τους μύθους μας; (από το οπισθόφυλλο)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Like wildflowers in the cracks στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ένα διήμερο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για την ελπίδα, τη μνήμη και την αντίσταση

"Μεσολόγγι το Αλωνάκι της δόξας": Η έκθεση για τα 200 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Το Ίδρυμα "Ανδρέας Λεντάκης" & το Ιστορικό Μουσείο "Διέξοδος" του Μεσολογγίου συμμετέχουν στον πανελλήνιο εορτασμό της επετείου με μια εικαστική έκθεση και ομιλίες.

Τα Μουσεία της Αθήνας και όλα όσα ετοιμάζουν για τον Ιανουάριο

Τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας υποδέχονται το νέο έτος με εκθέσεις, ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Η εικαστικός Αγγέλα Βορεάδου ζωγραφίζει "Άνθη της πέτρας"

Η πρώτη έκθεση της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος για το 2026.

Ένα ταξίδι στην απτική τέχνη ξεκινά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή

Μια έκθεση ανοιχτή για όλες τις ταυτότητες και δυνατότητες.

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης για τον Παναγιώτη Τέτση στην Εθνική Πινακοθήκη

"Η εμμονή του βλέμματος" κατεβάζει αυλαία αυτή την εβδομάδα.