Έκθεση για τα φαινομενικά ασήμαντα "Στιγμιότυπα Ζωής" στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

Η Πηνελόπη Σπυρίδωνος μας μεταφέρει εικόνες από τα παιδικά της χρόνια στη Βενεζουέλα, όπου μεγάλωσε ως μετανάστρια δεύτερης γενιάς, ενώ στη συνέχεια μας ξεναγεί στις γειτονιές της Αθήνας.

Στιγμιότυπα Ζωής

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου" φιλοξενεί την εικαστική έκθεση της Πηνελόπης Σπυρίδωνος, με τίτλο "Στιγμιότυπα Ζωής", στις 12/2 (6 μ.μ.).

Η έκθεση αναδεικνύει τις μικρές, φαινομενικά ασήμαντες στιγμές της καθημερινότητας που συνθέτουν την ουσία της ζωής μας. Με βιωματικό χαρακτήρα, η Πηνελόπη Σπυρίδωνος μας μεταφέρει εικόνες από τα παιδικά της χρόνια στη Βενεζουέλα, όπου μεγάλωσε ως μετανάστρια δεύτερης γενιάς, ενώ στη συνέχεια μας ξεναγεί στις γειτονιές της Αθήνας. Μέσα από τα έργα της, οι μορφές αποκτούν κίνηση, ζωντάνια και συναισθηματική ένταση, αποτυπώνοντας την ομορφιά, τις δυσκολίες, αλλά και τον αγώνα των ανθρώπων του μόχθου. Οι φιγούρες ζωντανεύουν μέσα στους πίνακες, αφηγούμενες ιστορίες που είναι ταυτόχρονα προσωπικές και συλλογικές, ιστορίες των πραγματικών πρωταγωνιστών της ζωής. Η Πηνελόπη φέρνει στο προσκήνιο τα παιδιά που ζουν τη φρίκη του πολέμου, που βιώνουν την προσφυγιά, που χάνουν τη ζωή τους με όλους τους τρόπους. Με βαθύ αντιπολεμικό αίσθημα μας προβληματίζει και μας υπενθυμίζει πως τα παιδιά δεν είναι μόνο νούμερα στα δελτία ειδήσεων.

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας "Σοφία Λασκαρίδου" | 12-28/2 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»

Λασκαρίδου & Φιλαρέτου
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Τι σε περιμένει από τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κοινού, παιδικές εκδηλώσεις και μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Παναγιώτη Τέτση μας περιμένει με το νέο έτος.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ένα ρεσιτάλ του πιανίστα Κωνσταντίνου Δεστούνη σε έργα του Beethoven σας περιμένει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού.

Άγνωστες ιστορίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεδιπλώνονται στο Καπνεργοστάσιο

Είδαμε τη νέα έκθεση "1945: Το τέλος του πολέμου" που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική πρώην βιομηχανία.

26 + 1 βιβλία για τις διακοπές

Ένας χορταστικός οδηγός με τις επιλογές μας από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σε μια λίστα που περιλαμβάνει ακόμη δοκίμια, βιβλία για ελεύθερο χρόνο, οδηγό ευ ζην κι ένα λογοτεχνικό περιοδικό.

Το φως της γιορτής δεν έχει για όλα το ίδιο χρώμα

Μια παράσταση, μια ταινία και τρία βιβλία που μας ζεσταίνουν ή και όχι αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά είναι εντάξει.

Innerland Project: Ένας διάλογος μεταξύ Τέχνης και Ψυχολογίας

Ένα project με workshops και συζητήσεις που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα στο Θησείο.