Μαθαίνουμε την τέχνη του κοσμήματος στο νέο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού

Με αφορμή την έκθεση «Τέχνη σε χρυσό» που φιλοξενεί το μουσείο.

Εργαστήριο τέχνη σε χρυσό

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει εργαστήριο με αφορμή την έκθεση "Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους" και απευθύνεται στο ευρύ κοινό με ειδικό ενδιαφέρον και χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Το εργαστήριο συντονίζεται από τη Δέσποινα Πανταζοπούλου και θα λάβει χώρα στις 17 & 31 Ιανουαρίου 2025, 4-7 μ.μ. 

Η ενασχόλησή της Δέσποινας Πανταζοπούλου με τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων ξεκίνησε μετά τις σπουδές της στο Central School of Art and Design του Λονδίνου το 1978. Μέλος της ομάδας "ΑΦΗ Collective" λαμβάνοντας μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διδάξει και δώσει διαλέξεις σε εργαστήρια τέχνης.

Το έργο με το οποίο συμμετέχει η Δέσποινα Πανταζοπούλου στην έκθεση γίνεται αφορμή για να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας. Παρακολουθώντας την καλλιτέχνιδα να εργάζεται υφαίνοντας με λεπτά μεταλλικά σύρματα, θα πειραματιστούμε με τη σειρά μας και θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους να βλέπουμε το κόσμημα.
 
Δωρεάν συμμετοχή. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση θέση.
Έναρξη εγγραφών 07.01.2025.

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τμήμα Εκπαίδευσης, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00,
Τ 210 3671067-69

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους

  • Κόσμημα

Στη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου, μετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η κοσμηματοτεχνία έφτασε στο απόγειό της. Με τη συμμετοχή 30 μουσείων και εφορειών αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και πέντε μουσείων από το εξωτερικό, παρουσιάζονται μοναδικά σύνολα χρυσών κοσμημάτων της ελληνιστικής περιόδου (323-30 π.Χ.). Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει χρυσοχοϊκά εργαλεία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη του 2ου αι. π.Χ., ενώ πλούσιο εποπτικό υλικό με βίντεο και animation, σχετικό με τις βασικές τεχνικές κατασκευής των ελληνιστικών κοσμημάτων, θα συνοδεύει την έκθεση. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα προβάλλεται βίντεο με την ανακατασκευή τμημάτων ενός βαρύτιμου διαδήματος στο Μουσείο Μπενάκη. Σύγχρονες δημιουργίες των Peter Bauhuis, Άκη Γκούμα, Patrick Davison, Pura Ferreiro, Αναστασίας Κανδαράκη, Lucia Massei, Δημήτρη Νικολαϊδη και Δέσποινας Πανταζοπούλου, εμπνευσμένες από κοσμήματα του Μουσείου Μπενάκη, θα εκτίθενται στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο "Κosmos" της Εlke Lagansky ξεδιπλώνεται

Στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται η έκθεση όπου θα παρουσιάζεται η δουλειά των τελευταίων 25 χρόνων της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας που ζει στην Ελλάδα από το '80.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2025

"Αρόδου": Το νέο βιβλίο του Στέλιου Μάινα παρουσιάζεται στο Πειραιά

Οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Τι ιστορίες έχουν να μας πουν 12 γυναίκες άνω των 60 ετών;

Μια έκθεση με ιστορίες δύναμης, τρυφερότητας, σχέσεων, ανθεκτικότητας και αγάπης για τη ζωή.

Για την Gisela McDaniel, το να κάνεις τέχνη είναι σαν να μεγαλώνεις παιδιά

Με αφορμή τη νέα της ατομική έκθεση στα Dio Horia, η Τσαμόρο καλλιτέχνιδα εξηγεί στο "α" πώς η ζωγραφική της δίνει φωνή σε περιθωριοποιημένες θηλυκότητες και αντιτίθεται στο αποικιοκρατικό και πατριαρχικό βλέμμα που κυριαρχεί στην ιστορία της τέχνης.

Πίσω από το βλέμμα των "Cycladic Blues"

Λίγο πριν τη λήξη της έκθεσης της Marlene Dumas, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται τη συγγραφέα Jennifer Higgie για τη διάλεξη "The Naked Eye".

"Ο κήπος πάνω από τη θάλασσα": Μια συνταγή του ΚΠΙΣΝ για ανοϊκούς και τους φροντιστές τους

Η δράση περιλαμβάνει δώδεκα δίωρες συναντήσεις ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων στο Πάρκο "Σταύρος Νιάρχος" με τη μορφή ενός εργαστηρίου θεάτρου, στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνταγογράφησης.

"Παλιό χώμα": Ιστορίες παράλληλες, 24 αιώνες μακριά

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπαζαφείριου (εκδ. νήσος) φέρνει στο προσκήνιο μια υπαρξιακή αναζήτηση μέσα από την τομή δύο ιστοριών, ενός αρχαιολόγου κι ενός βετεράνου του μακεδονικού στρατού.