Η έκθεση "Ετεροτοπίες" είναι ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τη μητέρα

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Athens Intersection.

Ετεροτοπίες Ελένη Μεσάδου

Από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση "Ετεροτοπίες - mOther” της Ελένης Μεσάδου σε επιμέλεια Φώτη Καγγελάρη, μία φουκωϊκή ετεροτοπία που καταργεί τη σύμβαση, ένα έργο για τη Μητέρα, την αγωνία για τον θάνατο, την ηδονή, που, όμως, εγκυμονούν ζωή. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Athens Intersection που δραστηριοποιείται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, και συντονίζει ο Γιώργος Γεωργακόπουλος με την APART Art Research & Applications, σε συνεργασία με τα F.O.T.A. Φίλοι Τριγώνου Αθήνας και την CHEAPART.

Η Ελένη Μεσάδου βαδίζει στον δρόμο των μεγάλων δασκάλων Witkin, Molinier, Arbus, Nebrada, Mapplethorpe, Serrano που ανέδειξαν την ετερότητα ως την φύση του ανθρώπου. Κομίζει σκοτάδι και  φως. Αποκαλύπτει την σαγήνη της καταστροφής, το ερείπιο ως θεμέλιο, την ρήξη ως αξία. Η φωτογραφία ως θεραπεία δεν αρνείται το πάσχον μέρος, συμμαχεί μαζί του, το ωθεί να δράσει υπέρ της δημιουργίας. Όλο το έργο είναι η Μητέρα, ο φαλλός της Μητέρας ανευνούχιστος, πρωτόγονος, εφιαλτικός, μελίρρυτος. Όλο το έργο είναι μια φουκωϊκή ετεροτοπία, καταργεί τη σύμβαση, δεν ανήκει πουθενά, είναι παντού, μια χορογραφία από αγωνία και αγωνία, από θάνατο και ηδονή, που, όμως, εγκυμονούν ζωή.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι περφόρμανς:
30.11, 20:00     "Nest 01", Athina Kanela
1.12, 20:00     "Memory", Αθανασία Τσοπαναργία
7.12, 20:00     "Eyes to the sky", Σεμίνα Μηλαροκώστα
8.12, 20:00     "CAMERA OBSCURA", Αγγελική́ Μαντά́

Σκηνικά: Μαρία Ντάρμου,Σοφία Παναγιωτοπούλου

Η Ελένη Μεσάδου είναι φωτογράφος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανικός Κλωστοϋφαντουργίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια παρακολούθησε το πρόγραμμα Artisanal Pattern Making στη σχολή μόδας "Βελουδάκη”. Το ενδιαφέρον της για τη φωτογραφία εντάθηκε στις αρχές του 2020, όταν φοίτησε στη σχολή "Pragma Photography”, όπου και διακρίθηκε για την ευαισθησία και την οπτική της. Αποφασισμένη να εξελίξει το καλλιτεχνικό της όραμα, συνέχισε τις σπουδές της και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Φωτογραφία Έρευνας και Μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το 2024.

Εγκαίνια: 29/11 (7 μ.μ.)

Info: Απόλλωνος 25, Πλάκα, Μητρόπολη | 29/11-8/12 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 6-9 μ.μ., Σαβ., Κυρ. 5-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θηραϊκές Τελετουργίες": Απαθανατίζοντας το αρχέγονο πνεύμα της Σαντορίνης

Η νέα ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/11/2025

Περιηγήσου στη νέα ψηφιακή έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η φυσική έκθεση παρουσιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (17-23/11)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Ένα νέο βιβλίο εμπνέεται από το Πολυτέχνειο

Οι "Ιστορίες του Νοέμβρη" της Μαριάννας Τζιαντζή συνθέτει αναμνήσεις, μυθοπλασία και χρονογραφήματα σε ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στις μέρες της εμβληματικής εξέγερσης.

Η νέα έκθεση στη Nitra καταγράφει το ελληνικό τοπίο σε περιόδους κρίσης

Το πρότζεκτ είναι μία συνεργασία της γκαλερί με το Closing Soon.

Το "Just Stop Now!" είναι μία μεσαιωνική προσέγγιση στη σύγχρονη τέχνη

Η Clara Juliane Glauert χρησιμοποιεί παλιές τεχνικές και συμβολισμούς για να περιηγηθεί στον σημερινό κόσμο.