4 νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Κυκλοφόρησαν μόλις από τον εκδοτικό οίκο τέσσερα νέα μυθιστορήματα.

Βιβλία_generic © Shutterstock

Κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Βακχικόν τέσσερα νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας. Ανακαλύψτε τα παρακάτω.

Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν - Δημήτρης Τσεκούρας

Ένας συγγραφέας και επίδοξος μεταφραστής του Οιδίποδα, που πάσχει από ΔΕΠΥ, με το παράξενο ψευδώνυμο Άδης Δαμίγος, ξυπνάει μια Κυριακή των Βαΐων, μετά από έναν εφιάλτη, δίπλα στον εραστή του, ονόματι Ντεβ Μάρτιν. Λίγες ώρες μετά, και αφού ο Ντεβ έχει φύγει πια για τη δουλειά του, συλλαμβάνεται για τον φόνο που διέπραξε στον ύπνο του και οδηγείται στην ΑΕΚ, ήτοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Κατηγορητήρια μιας άκρως ιδιότυπης αστυνομίας. Ο επικεφαλής Ανακριτής "τυχαίνει" να είναι μέγας θαυμαστής των έργων του Άδη Δαμίγου και του υπόσχεται ότι θα τον αφήσει ελεύθερο υπό μία αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση.

Θα υποκύψει άραγε ο Άδης στην πλέον ανήθικη αλλά και την πλέον τίμια πρόταση που του κάνει ο Ανακριτής; Και τι ακριβώς βιώνει, εντωμεταξύ, στην ταραχώδη του ζωή ο, παντρεμένος με την Τζέσικα, Ντεβ; Κι ο Ντέιβιντ Λιντς; Τι γυρεύει εδώ και εμφανίζεται σε δύο, κρίσιμες μάλλον, σεκάνς αυτής της ιστορίας;

Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν είναι ένα μυθιστόρημα-παζλ και η απάντηση σε όλα τα παραπάνω –και ένα σωρό άλλα– δεν θα δοθεί παρά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας. Εάν, ασφαλώς, δοθεί…

Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες - Γιούλη Γιανναδάκη

Η Όλγα αφηγείται μία σπονδυλωτή ιστορία ενηλικίωσης. Στα πενήντα της αλλάζει τη ζωή της και στήνει από την αρχή αναμνήσεις και σκέψεις, με παλιούς και νέους ήρωες, δράκους, μαχαίρια και ανθρωπάκια στον πάτο της ντουλάπας, με στόχο να ανακαλύψει τον εαυτό της.

Στο πρώτο μέρος, με αφετηρία τον έρωτα, πλάθει τον Δρα Άδωνη, που αρχικά μοιάζει ιδανικός, αλλά στην πορεία γίνεται κακοποιητικός. Θα μπορέσει η ίδια να σωθεί; Στο δεύτερο μέρος τίθεται στο επίκεντρο ο τραγικός έρωτας. H Κριστίνα και o Άρης ή Mars έρχονται σε επαφή με φόντο τη φοιτητική ζωή στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’90.

Συναντιούνται άραγε οι τέσσερις ήρωες; Θα καταφέρει η Όλγα να τους ενώσει μέσα από τις ιστορίες της;

Το ταξίδι μιας στιγμής - Έφη Χαλκέα

Η Έλλη είναι μια γυναίκα καριέρας, σαράντα πέντε ετών, παντρεμένη με τον Δημήτρη. Ζει μια ήρεμη ζωή, έναν γάμο χωρίς εξάρσεις και πάθη, που έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Μια απρόσμενη συνάντηση με τον Ορέστη θα τη φέρει αντιμέτωπη με το παρελθόν της, μπλέκοντας αναπάντεχα το παρόν και το μέλλον της, ένα μέλλον που στην αρχή φαινόταν αβέβαιο για εκείνη και τους ανθρώπους που έχει στη ζωή της.

Η ίδια ψάχνει αυτό που θέλουμε όλοι μας: την αγάπη. Θα καταφέρει να κάνει το βήμα που θα τα αλλάξει όλα; Στο αισθηματικό, κοινωνικό μυθιστόρημά της, η Έφη Χαλκέα μας συστήνει μια ηρωίδα που αποκαλύπτει ότι μια στιγμή μπορεί να αλλάξει όλη μας τη ζωή. Αρκεί να το τολμήσουμε.

Τα πέντε φαντάσματα - Μενέλαος Χριστόπουλος

Η δράση εκτυλίσσεται σε κάποιο νησί, σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, που οι περισσότεροι κάτοικοι θεωρούν στοιχειωμένο. Έπειτα από έναν σεισμό, ο αφηγητής ακούει περίεργους θορύβους να βγαίνουν από το σπίτι αυτό και, γεμάτος νοσηρή περιέργεια, αποφασίζει να περάσει τη νύχτα εκεί. Εμφανίζεται τότε μπροστά του ένα φάντασμα που του απευθύνει τον λόγο και του διηγείται μια ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και τις επόμενες τέσσερις νύχτες που ακολουθούν. Ο αφηγητής ακούει έτσι πέντε ιστορίες απλωμένες στον χρόνο, με δαιδαλώδη αφήγηση. Αν και οι ιστορίες απέχουν μεταξύ τους ως προς τα πρόσωπα και τους χρόνους, συνδέονται άμεσα η μία με την άλλη, όχι μόνον γιατί όλα τα φαντάσματα ομολογούν το καθένα έναν ή περισσότερους φόνους, αλλά και γιατί τα γεγονότα τα ίδια τις συσχετίζουν.

Ο αφηγητής θέλγεται απροκάλυπτα από την υπόσταση των φαντασμάτων και επιθυμεί να ταυτιστεί μαζί τους. Μήπως, γιατί και ο ίδιος είναι ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στις διηγήσεις τους;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το "Heated Rivalry" μόλις κυκλοφόρησε ως βιβλίο στα ελληνικά

Η ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο παίκτες χόκεϊ που έγινε σειρά-φαινόμενο είναι διαθέσιμη τώρα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/04/2026

H βραχεία λίστα του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ: Ποια βιβλία έχουν μεταφραστεί ήδη στην Ελλάδα

Έξι μυθιστορήματα με αφηγήσεις που αποτυπώνουν στιγμές από τον περασμένο αιώνα, αλλά η επίδρασή τους είναι μεγάλη.

H Μιράντα Τζουλάι έρχεται στη Στέγη

Μια τολμηρή φωνή έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη 30 Απριλίου, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο "All Fours".

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Τα βιβλία που ξεχωρίζουν οι συγγραφείς

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ζητήσαμε από κάποιους συγγραφείς να μας γράψουν για το παιδικό βιβλίο που αγαπούν.

Είναι "Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας. Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος" η έκθεση της χρονιάς;

Σηματοδοτώντας τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την πρώτη μεγάλη παρουσίαση της Συλλογής Κωστάκη στην Ελλάδα η έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη έχει να αναμετρηθεί με ένα ιστορικό εικαστικό γεγονός.

5 new entries κτίρια του Open House Athens για να τα ανακαλύψεις

Ο θεσμός των ξεναγήσεων επιστρέφει τον Απρίλιο και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από τις νέες αφίξεις για να τις εξερευνήσετε.

Ο Λόφος καλωσορίζει την Άνοιξη με μία έκθεση-ιεροτελεστία

Ο Λόφος Art Project μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε και μεις την άνοιξη μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση φυσικού μικρόκοσμου του βραβευμένου Παναγιώτη Δαλαγιώργου