"Homeward" του Μαρκ Χατζηπατέρα: 5 δεκαετίες πειραματισμού και καινοτομίας σε έναν συλλογικό τόμο

Η νέα έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μέλισσα».

Μαρκ Χατζηπατέρας Homeward

Ο Εκδοτικός Οίκος "Μέλισσα" και η Γκαλερί a.antonopoulou.art παρουσιάζουν τη μονογραφία του Μαρκ Χατζηπατέρα με τον τίτλο "Homeward". Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, στις 6.30 μ.μ. στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ιστορικός τέχνης και μελετήτρια του έργου του καλλιτέχνη, Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, καθώς και ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης.

Τα αξιοσημείωτα έργα του Μαρκ Χατζηπατέρα, όπως μονοτυπίες, εκτυπώσεις, σχέδια, ζωγραφική, γλυπτά, φωτογλυπτικά έργα και εικαστικές εγκαταστάσεις, που δημιούργησε στα πενήντα χρόνια καριέρας του, παρουσιάζονται σε μια συλλογική έκδοση.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

a.antonopoulou.art

Αριστοφάνους 20, Ψυρρή
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στο Μαρούσι για τον Γιάννη Τσαρούχη

116 χρόνια μετά την γέννηση του σπουδαίου εικαστικού, το "Μουσείο του Αμαρουσίου" κρατά ζωντανή την μνήμη του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

"Tristrato": Μια έκθεση σε συνομιλία με τη "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη

Ο Απόστολος Χαντζαράς παρουσιάζει έργα που αναδιατυπώνει την αφήγηση της γνωστής ταινίας.

Από την αρχιτεκτονική στο βίωμα: Η νέα έκθεση για την έννοια της κατοίκησης στο Chili Art Gallery

"Οι κατοικίες του Εαυτού" του Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες, εξετάζουν την κατοίκηση ως ψυχολογική, υπαρξιακή και συμβολική διεργασία.

"Belly of the Fish": Αναζητώντας την εξέλιξη μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο σουρεαλισμό

Η Βαλεντίνα Μπαρτολίνι χρησιμοποιεί βιβλικές εικόνες για να χαρτογραφήσει διαδικασίες ανάπτυξης και μεταμόρφωσης.

Η τέχνη της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ "Από χώμα και νερό"

Παλιοί, αλλά και νεότεροι επαγγελματίες τρίτης γενιάς, μοιράζονται την σκέψη τους γύρω από την κεραμική και το μέλλον του επαγγέλματος.

"Μετα-Διαδρομές": Νέα έκθεση και βιβλίο από τον Ιωάννη Μάζη

Ένας ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη, τη θεωρία και τη γεωπολιτική σκέψη.