Τριήμερο συνέδριο για την πολυσχιδή Πηνελόπη Δέλτα στο Μουσείο Μπενάκη

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 38 ανακοινώσεις από καθηγητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πηνελόπη Δέλτα

Με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση της συγγραφέας Πηνελόπης Σ. Δέλτα, τo Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και το Μουσείο Μπενάκη οργανώνουν διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και την εποχή της εξέχουσας αυτής προσωπικότητας που κυριάρχησε στην ελληνική πνευματική ζωή κατά τις πρώτες τέσσερις δεκαετίες του περασμένου αιώνα και αποτελεί αντικείμενο μελέτης έως σήμερα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9/11 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), με ελεύθερη είσοδο.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 38 ανακοινώσεις από καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού καθώς και της Αθήνας, Κρήτης, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, επίσης, με ανακοινώσεις νέοι ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές, σε μια προσπάθεια διερεύνησης του πεδίου μελέτης της Δέλτα, της παρουσίας της και της απήχησής της και σε νεότερες γενιές.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το άσυλο, ο Άγνωστος Στρατιώτης και η Εθνική Kαρτερία: πόσες ματαιώσεις αντέχεις;

Το βιβλίο της Ειρήνης Βλάχου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες έρχεται σε μια στιγμή συλλογικής ματαίωσης των αξιών του δυτικού πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
19/11/2025

"O θεός του δάσους": Ένα νέο θρίλερ από τις εκδόσεις Ίκαρος

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το αγωνιώδες μυθιστόρημα της Λιζ Μουρ, που ξεκινά από την εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού από την κατασκήνωση όπου βρισκόταν.

Μια έκθεση "Χωρίς συνοχή" ανοίγει στην Κηφισιά

Ο Μηνάς Σεμερτζιάν αφήνει στην άκρη τη θεματική συνέπεια και εστιάζει στη διαδικασία της ζωγραφικής.

Το "Golden Lies" διερευνά τη "Χρυσής Εποχής της Εικόνας"

Η έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας Eleana Comfu θα διαρκέσει τρεις μόνο ημέρες.

Ξεφυλλίζοντας τη "Διαθήκη του Φιντέλ"

Η συλλογή από επιλεγμένα κείμενα του εμβληματικού επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο Ρους κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής.

"H πολιτική επέστρεψε στους δρόμους": Μια σειρά συζητήσεων για τον δημόσιο χώρο στο Tavros

Το πρότζεκτ εξετάζει τις σχέσεις δημόσιου χώρου, νόμου, καταγραφής, μνήμης και εδάφους.

"Ίχνη παρουσίας": Νέα έκθεση στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ο Γιάννης Γκόγκος παρουσιάζει έργα που προσεγγίζουν τη ζωγραφική ως πεδίο στοχασμού και εσωτερικής αναζήτησης.