Ένα βιβλίο για νέους σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο παρουσιάζεται στο Επί Λέξει

Το βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο "2194 Ημέρες Πολέμου 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945" (εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής) θα παρουσιαστεί στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Βιβλία_generic © Shutterstock

Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σάς προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο για νέους άνω των 12 ετών της Μαρίζας Ντεκάστρο "2194 Ημέρες Πολέμου: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945" (εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ακαδημίας 32, Αθήνα). Με τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο συνομιλεί ο Τριαντάφυλλος Πετρίδης, ιστορικός και εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945. Εξι χρόνια και μία μέρα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα. Φαντάσου την Ευρώπη σαν θεατρική σκηνή. Πάνω σ’ αυτή την τεράστια σκηνή δόθηκε μια παράσταση τρόμου, πείνας, θανάτων, εκτοπίσεων, αγωνίας, απελπισίας. Φρίκης. Το έργο όμως δεν ήταν της φαντασίας. Το έγραψαν πολλοί συγγραφείς γνωστοί και άγνωστοι, ενώ οι ηθοποιοί ήταν κι εκείνοι γνωστοί και άγνωστοι.

Χρόνο με τον χρόνο θα ξεδιπλωθούν στις σελίδες του βιβλίου τα γεγονότα μέσα από τα τεκμήρια, τις μαρτυρίες και τα λόγια όσων υπέστησαν τα δεινά εκείνου του πολέμου. Είμαστε τυχεροί που δεν τον ζήσαμε! Τον έζησαν όμως εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι, απλοί πολίτες, στρατιώτες, αντιστασιακοί, διανοούμενοι, καταδιωγμένοι, πολιτικοί, παιδιά και μεγάλοι, οι δικοί μας. Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε σε πολλές γλώσσες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Inhabiting": Μία έκθεση για την κατοίκηση και τις συμβιωτικές σχέσεις

Δεκατέσσερις καλλιτέχνες διερευνούν πώς η κατοίκηση καθιστά έναν ανοίκειο χώρο άξενο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/05/2025

Πώς μπορείς να κερδίζεις κάθε μάχη στη ζωή; Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα Kimberly Guilfoyle έχει την απάντηση

Στο βιβλίο της "Κέρδισε κάθε μάχη", η συγγραφέας και πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα αποκαλύπτει πώς η προσωπική της διαδρομή και οι εμπειρίες ζωής μετατράπηκαν σε πολύτιμα μαθήματα για να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία κάθε πρόκληση.

"Μπαμπά, σου λείπω;": Διηγήματα για την πιο δύσκολη απόσταση

Οι Εκδόσεις Θίνες παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Γκούβερη, "Μπαμπά, σου λείπω;", μια συγκινητική συλλογή διηγημάτων για γονείς που, μετά το διαζύγιο, βρέθηκαν όχι μόνο μακριά ο ένας από τον άλλο, αλλά και μακριά από τα παιδιά τους.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (19-25/5)

Ο Μπασκιά στην Αθήνα, έργα τέχνης μέσα σε νοσοκομείο και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε τις επόμενες μέρες.

Ο Θανάσης Λάλας ζωγραφίζει μπροστά στην είσοδο του "NYX Esperia Palace Hotel Athens"

Μια νέα συνεργασία του ξενοδοχείου με την Sianti Gallery.

Η Σοφία Αυγερινού μάς εξηγεί τις "Άγνωστες λέξεις"

Η συγγραφέας θα συζητήσει με τον Ηλία Μπιστολά για το βιβλίο της όπου ένα παιδί καταρρέει ψυχικά, αφότου ξεκίνησε να σημειώνει παντού στο σπίτι του ανύπαρκτες λέξεις.