Πώς δημιουργείται ένα αρχιπέλαγος; Σύγχρονοι καλλιτέχνες απαντούν

Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης σε επιμέλεια των Γκίγκη Αργυροπούλου, Βασίλη Νούλα και Κώστα Τζημούλη.

ΘΕΣΜΙΖΕΙΝ «Suite of Stones», Βασίλης Νούλας

Η έκθεση "ΘΕΣΜΙΖΕΙΝ ή Πώς δημιουργείται ένα αρχιπέλαγος;” επιχειρεί να συγκεντρώσει καλλιτεχνικά έργα και αρχεία που πραγματεύονται πρακτικές του θεσμίζειν αλλά και τις διασυνδέσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών. Η έκθεση συνδυάζει καλλιτεχνικές και επιμελητικές διαδικασίες και διερευνά τις δυνατότητες του θεσμίζειν της καλλιτεχνικής πρακτικής σε σχέση με το φαντασιακό της πόλης, ή ακόμη με την προσωπική ή συλλογική ιστορία. Εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους η τέχνη πειραματίζεται με τη δημιουργία "ριζικών φαντασιακών” μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές και αστικές παρεμβάσεις, η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό εν εξελίξει αρχείο από εφημέρες και αποκλίνουσες χειρονομίες που δημιουργούν μαζί πολύμορφους σχηματισμούς από διαφορετικές αστικές και κοινωνικές αφηγήσεις στο τότε, στο τώρα, και στο μετά. 

Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης σε επιμέλεια των Γκίγκη Αργυροπούλου, Βασίλη Νούλα και Κώστα Τζημούλη.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Ιωάννου, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Παναγιώτης Κεφαλάς, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Μαρία Μαυροπούλου, Θεανώ Μεταξά, Μαρία Παπαδημητρίου, Χριστίνα Πετκοπούλου, Poka Yio, Έρικα Σκούρτη, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Δημήτρης Τσουμπλέκας, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης) 

Εγκαίνια: 24/10 (8 μ.μ.)

Info: EIGHT / ΤΟ ΟΧΤΩ | 24/10-23/11 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ., Σαβ. 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το 'Επίκεντρον' στους Αγίους Αναργύρους

Ο ιδιοκτήτης του, Αριστοτέλης Σαΐνης, εγκαινιάζει τη νέα στήλη του "α", όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους - εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
06/10/2025

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/10)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Μια έκθεση ψυχικής τοπιογραφίας στην Γκαλερί Σκουφά

Ο Γιάννης Ευθυμίου παρουσιάζει το πρώτο του ατομικό πρότζεκτ.

Ζωγραφικές "Αντανακλάσεις" πλημμυρίζουν τον Τεχνοχώρο

Ένα νέο πρότζεκτ από την εικαστικό Μίνα Κουζούνη.

Μια έκθεση φωτογραφίας μάς δείχνει πώς βλέπουν οι Παλαιστίνιοι τον εαυτό τους

Οι ομάδες Φωτογραφίας Αμπάριζα και Διάφραγμα 26 παρουσιάζουν στο Cinemarian μια συνταρακτική έκθεση με καρέ των Παλαιστινίων Sanad Latifa, Mahmoud Abu Rahma, Mariam Riad Abu Daqqa, Ahmed Shamallakh, Rula Halawani κ.ά.

Έξι πρωτοπόρες γυναίκες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Έκθεση με έργα από συλλογές του Ιδρύματος Ωνάση, της Ειρήνης Παναγοπούλου, του Barjeel Art Foundation, του Saloua Raouda Choucair Foundation και της Ebtisam Abdulaziz, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές.

Ημέρες Κύπρου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δείτε τις εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο.