"Utopic Dystopia": Εξερευνώντας την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης

Οι καλλιτέχνιδες Έριδα Τσούρη και Νικολέτα Jade Θεοφανοπούλου παρουσιάζουν ένα πολυμεσικό πρότζεκτ στο HGW std.

Έριδα Τσούρη Νικολέτα Jade Θεοφανοπούλου Utopic Dystopia

Η έκθεση "Utopic Dystopia" αποτελεί μια περιήγηση μέσα από τις αιθέριες εκφάνσεις της θηλυκής ψυχοσύνθεσης, όπου τα οράματα της δυστοπίας συμπλέκονται με τη μεθυστική γοητεία των ουτοπικών ονείρων. Οι καλλιτέχνιδες Έριδα Τσούρη και Νικολέτα Jade Θεοφανοπούλου παρουσιάζουν ένα ομαδικό πρότζεκτ στο HGW std., με την επιμέλεια των Ειρήνη Βαμβακά και Ευτυχία Παπαγιαννάκη.

Από την υπαρξιακή αγωνία ενός κόσμου στα πρόθυρα της κατάρρευσης, στο εξελισσόμενο πνεύμα της εαυτής που επιμένει μέσα στο χάος, η έκθεση χρησιμεύει ως πύλη προς ένα κόσμο όπου η αναταραχή και η φαντασία συγκλίνουν, προσφέροντας μια πολύπλευρη εξερεύνηση της πολυπλοκότητας της σύγχρονης ύπαρξης. Στον πυρήνα της, είναι μια εκδήλωση της ανθίζουσας θηλυκής φαντασίας - μια απόδειξη της ικανότητας μας να βιώνουμε τόσο τους πιο σκοτεινούς εφιάλτες όσο και τα πιο φωτεινά όνειρα.

Έριδα Τσούρη Νικολέτα Jade Θεοφανοπούλου Utopic Dystopia

Έριδα Τσούρη Νικολέτα Jade Θεοφανοπούλου Utopic Dystopia

Εμπνευσμένες από τις έννοιες της ταυτότητας, της θηλυκότητας, του σπαραγμού και του υποσυνείδητου, οι καλλιτέχνιδες αμφισβητούν τις συμβατικές έννοιες της πραγματικότητας και ξεπερνούν τα πλαίσια της αντίληψης. Αναγεννώντας τις εαυτές τους ως όντα χωρίς δημιουργικά όρια, ανασυνθέτουν τους περιορισμούς μιας ετεροκανονικής πραγματικότητας και του δεδομένου χώρου, παρουσιάζοντας έτσι μια εναλλακτική φυσική ύπαρξη, όπου διαφορές μεταξύ ουτοπίας και δυστοπίας θολώνουν.

Διαβάστε Επίσης

Συνδυάζοντας found objects και πρωτότυπες δημιουργίες με αντισυμβατικά υλικά, κατασκευάζουν περίπλοκα και προκλητικά έργα που εξερευνούν θέματα ύπαρξης, δυσφορίας και αυτοαποδοχής.

Εγκαίνια: 22/3 (8 μ.μ.)

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έριδα Τσούρη & Νικολέτα Jade Θεοφανοπούλου. Utopic Dystopia

  • Μεικτά Μέσα

Μια περιήγηση μέσα από τις αιθέριες εκφάνσεις της θηλυκής ψυχοσύνθεσης, όπου τα οράματα της δυστοπίας συμπλέκονται με τη μεθυστική γοητεία των ουτοπικών ονείρων. Η έκθεση χρησιμεύει ως πύλη προς ένα κόσμο όπου η αναταραχή και η φαντασία συγκλίνουν, προσφέροντας μια πολύπλευρη εξερεύνηση της πολυπλοκότητας της σύγχρονης ύπαρξης. Εμπνευσμένες από τις έννοιες της ταυτότητας, της θηλυκότητας, του σπαραγμού και του υποσυνείδητου, οι καλλιτέχνιδες αμφισβητούν τις συμβατικές έννοιες της πραγματικότητας και ξεπερνούν τα πλαίσια της αντίληψης. Αναγεννώντας τις εαυτές τους ως όντα χωρίς δημιουργικά όρια, ανασυνθέτουν τους περιορισμούς μιας ετεροκανονικής πραγματικότητας και του δεδομένου χώρου, παρουσιάζοντας έτσι μια εναλλακτική φυσική ύπαρξη, όπου διαφορές μεταξύ ουτοπίας και δυστοπίας θολώνουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.