"Έρωτες Τοπίων: η ανακάλυψη του εαυτού": Σειρά επιμορφωτικών διαλέξεων του Γιώργου Βέη στο Επιγραφικό Μουσείο

Η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι δωρεάν.

Επιγραφικό Μουσείο

Εταιρεία Συγγραφέων και το Επιγραφικό Μουσείο συνδιοργανώνουν τον Τέταρτο Κύκλο Επιμορφωτικών Διαλέξεων τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2024 που περιλαμβάνει τρεις ομιλίες με θέμα "Έρωτες Τοπίων: η ανακάλυψη του εαυτού" από τον Πρέσβη επί τιμή και ποιητή Γιώργο Βέη, ο οποίος είναι και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Οι διαλέξεις προγραμματίζονται για τις 20, 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2024 και θα δοθούν στην αίθουσα διαλέξεων του Επιγραφικού Μουσείου.

Η πρώτη διάλεξη, που θα δοθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ., έχει τίτλο "Στην επικράτεια της Ινδοκίνας". Η γραφή ως οριακή ανάπλαση τοπίου. Το στοίχημα της μη λήθης. Δεκατρία χρόνια παραμονής στην Ασία: ο κάναββος των μαρτυριών.

Η δεύτερη διάλεξη έχει τίτλο "Περίπατοι στη Μογγολία και στην Ιαπωνία". Στο εσωτερικό γοητευτικών χωροταξιών. Επισκέψεις στο άλλο - ίδιο - διαφορετικό. Η άπω συγκινησιακή σκηνή. 

Η τρίτη διάλεξη έχει τίτλο "Επτά χρόνια στο Μανχάταν". Γραμματικές εικόνες από πάρα πολύ κοντά. Πρίσματα οραμάτων. Ατλαντικές αισθήσεις.  

Η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής με τη συντονίστρια των διαλέξεων Αγγελική Στρατηγοπούλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.stratigopoulou@yahoo.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
09/01/2026

"Everynight" στην Ταινιοθήκη με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών

Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεχίζεται με μερικές ακόμα προβολές για τον Ιανουάριο.

Άνοιξη στο ΕΜΣΤ με τριπλό αφιέρωμα στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη

Νέες εκθέσεις έρχονται σύντομα στο μουσείο στη Συγγρού.

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

"Madre": Μια εικαστική αφήγηση για τη μητέρα γη

Έργα ζωγραφικής και art design αντικείμενα από την καλλιτέχνιδα Marta Biagini.

Η ιστορία της τυπογραφίας στην Ελλάδα από το Μουσείο Μπενάκη

Σε μια δωρεάν ημερίδα, θα αναδειχθούν ζητήματα σχετικά με τη μελέτη της ιστορίας της τυπογραφίας, τις πηγές, τις συλλογές αντικειμένων και τα κείμενα που την τεκμηριώνουν.