"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" για την τεχνητή νοημοσύνη και το βιβλίο "Ανθρώπινο πρόσωπο"

Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η Βασιλική Μπούκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη Πανεπιστημίου Westminster Λονδίνου.

Ανθρώπινο πρόσωπο

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 460 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ" και έχει δημιουργήσει 914 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!", μας προσκαλεί την Κυριακή 10 Μαρτίου (6 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, γύρω από το θέμα "Τεχνητή νοημοσύνη" και το βιβλίο "Ανθρώπινο πρόσωπο" του Κώστα Μιχαηλίδη, εκδόσεις Αστήρ. Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η Βασιλική Μπούκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη Πανεπιστημίου Westminster Λονδίνου.

Γράφει η Βασιλική Μπούκη

"Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εισβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινή μας ζωή. Μηχανήματα εμφανίζουν 'έξυπνη' συμπεριφορά, δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα πάσης φύσεως και παίρνουν αποφάσεις για τις οποίες στο παρελθόν μόνο ο Άνθρωπος ήταν υπεύθυνος. Μέσα σε αυτή τη κοσμογονία, πολλοί – φιλόσοφοι, επιστήμονες και απλοί άνθρωποι – αναρωτιούνται αν το μηχάνημα έχει ξεπεράσει πια τον δημιουργό του κι αν σύντομα θα μπούμε στην εποχή που οι άνθρωποι θα είναι υποδεέστεροι των μηχανημάτων. Συγχρόνως επιστρέφει – πιο πιεστικό από ποτέ – το ερώτημα 'τι είναι ο άνθρωπος' και πως θα μπορέσουμε να τον διαχωρίσουμε από ένα έξυπνο μηχάνημα αφού και τα δύο εμφανίζουν την ίδια λογική συμπεριφορά. Το βιβλίο του Κ. Μιχαηλίδη, προσεγγίζει αυτό ακριβώς το ερώτημα από μία πλατωνική και Πατερική σκοπιά, επαναφέροντας στο προσκήνιο το 'ανθρώπινο πρόσωπο'. Μήπως η αναζήτηση του Ανθρώπου πέρα από τη νοημοσύνη του είναι αυτό που λείπει από τη σύγχρονη εποχή; Μήπως το ‘ανθρώπινο πρόσωπο’ είναι η απάντηση στα φιλοσοφικά προβλήματα που προκαλεί η Τεχνητή νοημοσύνη; Θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε και να παρουσιάσουμε το βιβλίο του Κ. Μιχαηλίδη, κάτω από το πρίσμα της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης."

Δηλώσεις συμμετοχής στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, μέχρι την Πέμπτη 7/3, για λήψη του zoom link.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.