Εικόνες από τον "Γύρο του Κόσμου σε 80 Ημέρες" του Ιούλιου Βερν στη νέα έκθεση της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η έκθεση «Passepartout» δανείζεται τον τίτλο της από τον αντιήρωα του διάσημου βιβλίου.

Γιάννης Αδαμάκης Passepartout @ Zoumboulakis Galleries

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη "Passepartout", που εγκαινιάζεται την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα διαφόρων διαστάσεων.

Ο [Jean] Passepartout, αντιήρωας του Ιούλιου Βερν, δανείζει το όνομά του στην έκτη ατομική έκθεση του Αδαμάκη, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη· σύμβολο της αιώνιας δοκιμασίας, της πολυμήχανης ‘ζαβολιάς’, του ατέρμονου ταξιδιού που χαρακτηρίζουν όλη τη ζωγραφική πορεία του καλλιτέχνη. Στα έργα της νέας δουλειάς συναντά κανείς εικόνες από το μεγαλύτερο μέρος της ζωγραφικής του πορείας. Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τον Βερν, φωτογραφικές μνήμες, παιχνίδια ανασύρουν την περιπέτεια που ξεκινά από την παιδική ηλικία. Ανάμεσα σε όλα αυτά, ο ζωγράφος, όπως σημείωνει, "αγωνίζεται να κερδίσει μια ιλαρή ουτοπία, μια ανέφικτη διαβεβαίωση. Μια οδυνηρή εκπλήρωση". 

Γιάννης Αδαμάκης Passepartout
@ Zoumboulakis Galleries
"Nautilus", Acrylics on canvas, 2023, 80X100cm

Και συνεχίζει: "Άδεια κάδρα. Λευκές σελίδες. Παιδικά αλογάκια.  Ψάρια που ξανασαίνουν. Πλοία που στέκουν. Μπουνάτσες. Ακίνητες θάλασσες. Επίμονες φωτογραφίες. Βασανιστικές αναμνήσεις. Ευσυγκίνητες απαγγελίες. Ασταθείς πτήσεις. Ανύπαρκτες εικόνες περιφέρονται. Όσα εκμεταλλευτήκαμε. Όσους εκμεταλλευτήκαμε. Βοηθοί, αμπιγιέρ, θαλαμηπόλοι.  Άνθρωποι σε δεύτερους ρόλους. Άνθρωποι που δεν καταγράφονται στον μύθο. Εμείς παίρνουμε τα εύσημα. Κερδίζουμε τα στοιχήματα. Τα  δώρα. Την Πηνελόπη. Εμείς λάμπουμε. Ξορκίζουμε τους φόβους μας. Εισπράττουμε τα βραβεία.  Τα χειροκροτήματα. Τα παράσημα της εσωτερικής μας ευταξίας. Κι όμως ταξιδεύουμε. Έγιναν οι ανακοινώσεις. Σφραγισμένα τα εισιτήρια. Θα το θυμάται η Ιστορία".

Γιάννης Αδαμάκης Passepartout
@ Zoumboulakis Galleries
"Προορισμοί"(Destinations), Acrylics on canvas, 2023, 80X100cm
Γιάννης Αδαμάκης Passepartout
@ Zoumboulakis Galleries
"Συλλογή"(Collection), Acrylics on canvas, 2023, 80X100cm

Ο Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 37 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία, ανάμεσα στις οποίες οι διεθνείς Art fairs: "Αrt Athina” (Αθήνα), "Art Jonction” (Νίκαια, Γαλλία), "Lineart” (Γάνδη, Βέλγιο), "Art Paris” (Παρίσι, Γαλλία) και "Art Thessaloni” (Θεσσαλονίκη). Έχει επίσης συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς εικαστικές συναντήσεις: στο Τσερεποβέτς (Ρωσία), στο Μπίλεφελντ (Γερμανία) και στο Κουσάντασι (Τουρκία). Η έκθεση "Passepartout" είναι η έκτη ατομική του έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και εικαστικούς καταλόγους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εγκαίνια: 30/1 (6-9 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 30/1-24/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη     

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Κριεζώτου 6, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".