Μαθαίνουμε για την τέχνη της πολιτικής σάτιρας και της γελοιογραφίας με τον Δημήτρη Χαντζόπουλο

Ο καλλιτέχνης θα παραδώσει ένα masterclass ανατρέχοντας σε σταθμούς από την πολυετή, δημιουργική του πορεία.

Δημήτρης Χαντζόπουλος. Πολιτική σάτιρα και γελοιογραφία

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Δημήτρη Χαντζόπουλου με τίτλο "Selfies", το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 12.30 μ.μ. στη 16 Φωκίωνος Νέγρη, o καλλιτέχνης θα παραδώσει ένα masterclass για την τέχνη της πολιτικής σάτιρας και της γελοιογραφίας, ανατρέχοντας σε σταθμούς από την πολυετή, δημιουργική του πορεία.

To masterclass απευθύνεται σε νεαρούς επαγγελματίες από τον χώρο του animation και της σκιτσογραφίας, σε φοιτητές και φοιτήτριες από το πεδία των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, αλλά και ευρύτερα σε ανθρώπους του δημιουργικού τομέα που ενδιαφέρονται για την πολιτική γελοιογραφία.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει Q&A.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας στο info@felioscollection.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Animation στο Emily Carr University of Art & Design στο Βανκούβερ του Καναδά. Από τις Εκδόσεις Άγρα έχουν δημοσιευτεί τα βιβλία του: "Αχ, και να ‘ξερες τι μου θύμισες" (1991), "Αι Αγαπώσαι – Αι ομοφυλοφιλίαι των εν Κωνσταντινουπόλει Μουσουλμανίδων" (1991), "Εις Άγραν Ρεθύμνου" (1999), "Στο Τούνελ" (2013). Έξέδωσε ακόμη το βιβλίο Αυτό που ζούμε (2013, Εκδόσεις Ποταμός) και το graphic novel της "Πάπισσας Ιωάννας" του Εμμανουήλ Ροΐδη από το Athens Review of Books (2018). Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Πάτρα και στο Ρέθυμνο. Εργάστηκε σαν γελοιογράφος στην εφημερίδα "Τα Νέα" και από το 2015 έως σήμερα είναι στην "Καθημερινή".

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Χαντζόπουλος. Selfies

  • Μεικτά Μέσα

Σε γλυπτά και ζωγραφικές κατασκευές, φιλοτεχνημένα την τελευταία τριετία παρελαύνουν μορφές από τον κόσμο της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας και της σύγχρονης κουλτούρας, όσο κι απ’ τον κόσμο των γελοιογραφιών, που δημιουργεί στην πολύχρονη διαδρομή του. Μέσα από παράδοξες συνθέσεις υλικών, ξύλινες επιδαπέδιες και επιτοίχιες κατασκευές, ζωγραφικά έργα με πηλό και papier-mâché, οι χαρακτηριστικές ολόμαυρες φιγούρες των σατιρικών σκίτσων του Δημήτρη Χαντζόπουλου ζωντανεύουν στις τρεις διαστάσεις και δημιουργούν ένα σκηνικό φαντασίας και με έναν απρόσμενο τρόπο προβληματίζουν για τις επιδράσεις της ψηφιακής πραγματικότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Τι πραγματικά αξίζει": Ένας καρκινοπαθής μπαμπάς γράφει ένα βιβλίο με 24 γράμματα προς το παιδί του

Ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μπρούζος, που δίνει τη μάχη του με τον καρκίνο, συγκεντρώνει σε αυτήν την αυτοέκδοση 24 μηνύματα προς το παιδί του, για όταν εκείνος πιθανόν δεν θα είναι εδώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2025

Τι δουλειά έχει ένας φτερωτός ταύρος έξω από το Μουσείο Ακρόπολης;

Το δεύτερος μέρος του πρότζεκτ "Michael Rakowitz & Ancient Cultures" είναι γεγονός.

Ο σεφ που άλλαξε το νοσοκομειακό φαγητό παρουσιάζει το "Συνταγολόγιό" του

Ο Ιάκωβος Απέργης θα παρουσιάσει το βραβευμένο βιβλίο του, παρέα με εκλεκτούς ομιλητές όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης και συνοδεία πιάτων από τις σελίδες του.

Ανακαλύπτοντας την αρχαία Ολυμπία μέσα από το βλέμμα του Alfred Mallwitz

Ανάμεσα σε σχέδια, φωτογραφίες και ακουαρέλες, ζωντανεύει ξανά ο κόσμος του Γερμανού αρχιτέκτονα που ένωσε την επιστήμη με την τέχνη, και την Ελλάδα με τη δική του δημιουργική ψυχή.

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το 'Επίκεντρον' στους Αγίους Αναργύρους

Ο ιδιοκτήτης του, Αριστοτέλης Σαΐνης, εγκαινιάζει τη νέα στήλη του "α", όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους - εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/10)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Μια έκθεση ψυχικής τοπιογραφίας στην Γκαλερί Σκουφά

Ο Γιάννης Ευθυμίου παρουσιάζει το πρώτο του ατομικό πρότζεκτ.