Το OKAY initiative space μετατρέπεται σε queer club με τις φωτορεαλιστικές δημιουργίες ενός ψηφιακού καλλιτέχνη

Η πρώτη ατομική έκθεση του Super Gonorrhea (Γιώργος Ουζούνης) πραγματεύεται θέματα σύγχρονης συναισθηματικής και σωματικής αποξένωσης.

Super Gonorrhea Carnal collapse after 3 a.m.

To ΟΚΑΥ initiative space μετατρέπεται σε ένα queer club-dark room τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10/11 και μας προσκαλεί να παραβρεθούμε για να βιώσουμε την πρώτη ατομική έκθεση του Super Gonorrhea.

Ο Super Gonorrhea ή αλλιώς Γιώργος Ουζούνης είναι ένας ψηφιακός καλλιτέχνης που συνθέτει τα έργα του μέσω του τρισδιάστατου σκαν του και των φωτορεαλιστικών του δημιουργιών. Πραγματεύεται θέματα της σύγχρονης συναισθηματικής και σωματικής αποξένωσης, ενώ αντλεί από φεμινιστικές και μετα-ανθρώπινες αναφορές που στοχάζονται πάνω στις καίριες συνενώσεις της φύσης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην αρχιτεκτονική, με δύο έρευνες που διαμόρφωσαν τις θεωρητικές και μεθοδολογικές του ρίζες, η πρώτη ατομική έκθεση του Super Gonorrhea μας εισάγει στην επεξεργασία των κοινωνικών του εμπειριών γύρω από τη σεξουαλικότητα και τον ερωτισμό, μέσα από την καλλιτεχνική του πρακτική. Καταγράφει την οικειότητα, όπως αναδιπλώνεται με την queer αθηναϊκή ταυτότητα, ακριβώς στο σημείο φυγής της σύγχυσης.

Super Gonorrhea Carnal collapse after 3 a.m.

Η έκθεση "Carnal collapse after 3 a.m." αποτελείται από ένα σώμα εννέα φωτογραφικών στιγμιότυπων, δύο βίντεο και ενός γλυπτού που συνθέτουν ένα επιχείρημα μεταξύ εξύμνησης και κριτικής στην αποκάλυψη πώς η φετιχοποίηση και η ταυτότητα δημιουργούν επιθυμητικές ανακυκλήσεις εντός του πολιτισμού περιδιαβαίνοντας τις σφαίρες του ψηφιακού, του υλικού και του βιολογικού. Πρόκειται για μια μαρτυρία για τον έρωτα σε ένα ατομικιστικό, γνωσιακά τροποποιημένο και ναρκοκαπιταλιστικό περιβάλλον και προσεγγίζει την αναζήτηση της χειραφέτησης μέσω του έρωτα ως κυβερνητική πρακτική. Αποτίει φόρο τιμής στις στιγμές που υποκύπτουμε στις απόλυτες σωματικές απαιτήσεις μας και χανόμαστε στη ματαιότητα καθώς απελευθερωνόμαστε από τα ετεροκανονικά μοντέλα… αναζητώντας την αυτογνωσία.

Super Gonorrhea Carnal collapse after 3 a.m.

Παρόλο που η πολυπλοκότητα της queer πολιτικής περιστρέφεται γύρω από την δικαιοδοσία, ο Super Gonorrhea ρίχνει φως στην ανεπίλυτη κατάσταση της υποκειμενικότητας και οξύνει την θολότητα στην οποία ακροβατούν πολλά από εμάς. Ενώ μια εικονολογία πάνω σε αυτά τα έργα θα είχε άφθονο υλικό για να δουλέψει, οι συνθέσεις είναι γεμάτες σιωπή. Το ορθολογικό, λευκό, αρσενικό, ικανό, ανθρώπινο σώμα του καπιταλισμού είναι ο κυρίαρχος καθρέφτης της διαφορετικότητάς μας και κατά συνέπεια η πάντα παρούσα μορφή που σηματοδοτεί τον ευνουχισμό. Η Super Gonorrhea φέρνει την πολιτική της διαδικτυακής αναζήτησης συντρόφων στην τέχνη για να απεικονίσει την οικειοποίηση ως ανταπόκριση και αντίσταση για όλες τις φορές που δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια νέα απάντηση, για να υπογραμμίσει τη σημασία της υπονόμευσης προς τη διατήρηση της συνέχειάς μας, και να δώσει έμφαση στο πρώτο βήμα προς την ενδυνάμωση- την ανοχή προς εμάς τα ίδια.

Επιμέλεια: Captain Stavros

Εγκαίνια: 10/11, μετά τις 11 μ.μ.

Info: OKAY initiative space | 10-19/11 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Κυρ.: 5-9 μ.μ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υποδεχόμαστε το 2026 με κλασική μουσική και εκπλήξεις στο Auditorium Χώρος Τεχνών

Οι Τρεις Έλληνες Τενόροι ενώνουν δυνάμεις την πρώτη ημέρα του 2026 σε μια γιορτινή συναυλία υψηλής αισθητικής στο Auditorium Χώρος Τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/12/2025

Δύο γιορτινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κίχλη

Μία διπλή έκδοση που παρουσιάζει δύο νουβέλες που συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".

Τι σε περιμένει από τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κοινού, παιδικές εκδηλώσεις και μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Παναγιώτη Τέτση μας περιμένει με το νέο έτος.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ένα ρεσιτάλ του πιανίστα Κωνσταντίνου Δεστούνη σε έργα του Beethoven σας περιμένει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού.

Άγνωστες ιστορίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεδιπλώνονται στο Καπνεργοστάσιο

Είδαμε τη νέα έκθεση "1945: Το τέλος του πολέμου" που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική πρώην βιομηχανία.

26 + 1 βιβλία για τις διακοπές

Ένας χορταστικός οδηγός με τις επιλογές μας από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σε μια λίστα που περιλαμβάνει ακόμη δοκίμια, βιβλία για ελεύθερο χρόνο, οδηγό ευ ζην κι ένα λογοτεχνικό περιοδικό.