Μπείτε στα παρασκήνια της έκθεσης του Γιώργου Χατζημιχάλη στο Μουσείο Μπενάκη

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στους χώρους της προετοιμασίας του Β’ Μέρους της έκθεσης από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Γιώργος Χατζημιχάλης Εργα από το 1966 έως το 2022

Το Μέρος Α’ της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη, Γιώργου Χατζημιχάλη με τίτλο "Έργα από το 1966 έως το 2022", διανύει την τελευταία εβδομάδα του και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν οι δύο τελευταίες ξεναγήσεις στο Μέρος Α’ από την ιστορικό τέχνης Σταλίνα Βουτσινά (4/11) και τον ίδιο τον καλλιτέχνη (5/11).

Γιώργος Χατζημιχάλης Εργα από το 1966 έως το 2022

Στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους  και συγκεκριμένα  τα Σαββατοκύριακα 11, 12 και 18, 19 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. και 1 μ.μ., το κοινό θα έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει τη "Μετάβαση" και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος του Β’ Μέρους της έκθεσης.

Γιώργος Χατζημιχάλης Εργα από το 1966 έως το 2022

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στους χώρους της προετοιμασίας του Β’ Μέρους από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Μαζί του θα μάθουν για την προεργασία του αφηγήματος που απαιτεί μία τόσο μεγάλη έκθεση, η οποία καλύπτει μισό και πλέον αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας, καταλαμβάνοντας 2.750 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου. Θα συζητήσουν για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα μιας έκθεσης που παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο, αλλά σε δύο διαφορετικούς χρόνους και θα μάθουν πώς αυτές αντιμετωπίστηκαν κατά τον σχεδιασμό της.

Γιώργος Χατζημιχάλης Εργα από το 1966 έως το 2022

Η δράση αυτή απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (έως 30 άτομα) και για την εξασφάλιση θέσης είναι απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου (τιμή €2) μέσω του tickets.benaki.org. Το "εισιτήριο πολλαπλών επισκέψεων" (€ 16) δεν ισχύει για τησυμμετοχή στη "Μετάβαση".

Το Μέρος Β’ της έκθεσης θα ανοίξει στο κοινό την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Χατζημιχάλης: Έργα από το 1966 έως το 2022

  • Αφιερώματα

Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία 2020 προγραμματίζει τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη, Γιώργου Χατζημιχάλη. Η έκθεση θα εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη. Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".