Εικαστικοί δημιουργοί και φωτογράφοι συνθέτουν "Ένα ερωτικό γράμμα" στο φεστιβάλ Μικρό Παρίσι

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθούν τέσσερις μικρές πραγματείες και ένα ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Θοδωρή Πιστιόλα που ζητούν από τον θεατή να γεμίσει τα κενά ανάμεσα στο "σ'αγαπώ" και στο "σε καταστρέφω", με τις προσωπικές του ερμηνείες.

Ένα ερωτικό γράμμα

Το φεστιβάλ "Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2023" παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο "Ένα ερωτικό γράμμα", στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Την έκθεση επιμελούνται οι: Λία Κουτελιέρη, Ειρήνη-Μαρία Νανούρη, Μάριος Στρόφαλης.

Εικαστικοί δημιουργοί και φωτογράφοι συνθέτουν το ερωτικό παζλ της ομαδικής έκθεσης εικαστικών του επετειακού φεστιβάλ. Προσκαλούνται οι επισκέπτες, οι καλλιτέχνες και οι εθελοντές του φεστιβάλ να συμμετέχουν επώνυμα ή ανώνυμα με το δικό τους ερωτικό γράμμα σε μία συγγραφική διάδραση. Τα πιο εμπνευσμένα ερωτικά γράμματα θα συμπεριληφθούν στο επετειακό λεύκωμα για τα 10 χρόνια Μικρό Παρίσι των Αθηνών.

Ένα ερωτικό γράμμα

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Ρένα Αβαγιανού, Μαρία Αριστοτέλους, Κώστας Βλαχόπουλος, Άννα Γιαλλελή, Αντωνία Γκούμα, Δήμητρα Γκούτζου, Άννα Δημητρίου, Αικατερίνη Διαμαντή, Χαρά Ευθυμιοπούλου, Χριστίνα Ζώη, Δέσποινα Θεοδώρου, Έλενα Καλαποθάκου, Μαργαρίτα Κοβάτσεβα, Αικατερίνη Κονδύλη, Κωνσταντίνος Κούναλης, Γωγώ Κωσταλάμπρου, Βαγγέλης Λιουδάκης, Αντωνία Μαντζούκα, Χριστίνα Μακροπούλου, Ταμάρα Μλαντένοβιτς, Ιωάννα Μπέτση, Χαρά Μπούκα, Χρυσούλα Ξυνέλη, Γωγώ Παπαβασιλείου-Μαρία Παπαβασιλείου-Τασία Σέμψη, Ελένη Πεχλιβάνη, Θανάσης Ρούκαλης, Βασιλική Σπύρου, Κωνσταντίνος Στουπάθης, Πέτρος Στράγκας, Αθηνά Τεκτονίδου, Νίκος Τσιμιτάκης, Σταυρούλα Χατζή, Georgina Tsg, Just A Libertine.

Ένα ερωτικό γράμμα

Στον χώρο της έκθεσης, το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 στις 8 μ.μ., θα προβληθούν τέσσερις μικρές πραγματείες και ένα ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Θοδωρή Πιστιόλα που ζητούν από τον θεατή να γεμίσει τα κενά ανάμεσα στο "σ'αγαπώ" και στο "σε καταστρέφω", με τις προσωπικές του ερμηνείες. Κείμενα του Θ.Πιστιόλα, του Οβίδιου και του Leopardi.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 20/10 (6.30 μ.μ.)

Info: Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Αγίου Παύλου | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".

Η πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα Linder στους Δελφούς για μια ξεχωριστή περφόρμανς

H καλλιτέχνιδα βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του PCAI.

Το Μουσείο Γουναρόπουλου ανανεώνει τη συλλογή του

Η νέα δωρεά από τις εγγονές του καλλιτέχνη προσφέρει μια πιο συνολική εικόνα της δημιουργικής πορείας του.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Δωρεάν εκδηλώσεις στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες και στους χώρους πολιτισμού του Δήμου.