"Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή" αποτυπώνουν τον μοναχικό εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη

Ζωγραφισμένα εκκλησάκια και μοναχικά πλοία πρωταγωνιστούν στην ατομική έκθεση του Θανάση Μακρή στη Γκαλερί Σκουφά.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή με τίτλο: "Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή". Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Στη νέα σειρά έργων του ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Όπως αναφέρει και η Λαμπρινή Καρακούρτη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: "Το αντικείμενο της θεματογραφίας είτε πλοίο, είτε εκκλησάκι λειτουργεί ως μια διάσταση, της οποίας έχουν αφαιρεθεί το ύψος, το μήκος και η απόσταση και έχει μείνει η εμπειρία του όγκου, της μορφής. Χώρος και φόρμα αλληλοπεριχωρούνται και η χρήση του χρώματος μας οδηγεί στην ουσία του θέματος, τονίζοντας την πρόθεση του ζωγράφου για εσωτερική ζωογόνηση και κατανόηση του φυσικού κόσμου σε όλες τις όψεις του Είναι. Αυτή η κυριαρχία του συναισθηματικού κόσμου σε συνδυασμό με την αφή που ενεργοποιείται από τις ανάγλυφες πινελιές του συμβάλλει στην αυτονόμηση της ζωγραφικής πράξης.Το σύνολο των έργων της παρούσας έκθεσης, καταδεικνύει πως το ζωγραφικό έργο του Θανάση Μακρή δεν επικεντρώνεται στην απεικόνιση στοιχείων της τοπιογραφικής ταυτότητας αλλά στην πρόθεσή του να αναπαραστήσει ένα συγκεκριμένο βιωμένο τοπίο, ζωγραφικά ερμηνευμένο".

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Εγκαίνια: 19/10 (7.30-9.30 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά | 19/ 10 - 11/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

  • Ζωγραφική

Στη νέα σειρά έργων του, ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Youths" διαπραγματεύεται την έννοια της "νεανικότητας"

Οι δέκα καλλιτέχνες/νιδες/α που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση αναζητούν τις υποκειμενικές τους ταυτότητες και διαμορφώνουν προτάσεις στην κοινή συνθήκη μιας έκθεσης που θέλει να πετύχει νέες συνθέσεις και να ανοίξει λόγους και διαλόγους συνύπαρξης αλλά και πρόκλησης

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Ο "Ελληνικός Κόσμος" γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο ξεχωριστές δωρεάν δράσεις

Με μία παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs και με την έκθεση της Ντένης Θεοχαράκη συμμετέχει ο "Ελληνικός Κόσμος" στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Εκεί που γεννήθηκαν οι θρύλοι": Κορυφαίοι σταρ της Ευρώπης μοιράζονται άγνωστες ιστορίες από τα ανοιχτά γήπεδα που μεγάλωσαν

Οι θρύλοι που σήκωσαν τρόπαια, γνώρισαν τη δόξα και έγραψαν ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και οι ήρωες της γειτονιάς, επιστρέφουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, με την υπογραφή του Γιάννη Σταυρουλάκη.

Επιγραφικό Μουσείο και This Is Athens City Festival γιορτάζουν μαζί τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων είναι "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

"Alone": Μία εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά γίνεται τόπος εικαστικής εξερεύνησης

Η νέα έκθεση του Πέτρου Μώρη στο Tavros περιλαμβάνει μια σειρά δέκα γλυπτών που αποτελούν μέρος μιας ιστορίας καταγωγής.

Οι δράσεις του Εθνικού Ιστορικού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται φέτος το Σάββατο 18 Μαΐου.

Συναντάμε από κοντά τους Carlo Lucarelli, Sebastian Fitzek, Robin Sharma

Στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος βρίσκονται οι Carlo Lucarelli και Sebastian Fitzek με αφορμή την συμμετοχή τους στην 20η ΔΕΒΘ, ενώ ο Robin Sharma θα βρεθεί στο Public Συντάγματος για να υπογράψει το νέο βιβλίο του.