Διαβάζουμε σε παρέες στις Τρεις Δωρεάν Λέσχες Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη

Στις μηνιαίες συναντήσεις των Λεσχών, οι αναγνώστες-μέλη έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν και να συζητούν με αφορμή το επιλεγμένο βιβλίο, εμπλουτίζοντας τη μελέτη τους με οπτικοακουστικό υλικό.

Οι λέσχες ανάγνωσης επιστρέφουν

Τρείς Λέσχες Ανάγνωσης λειτουργούν δωρεάν στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας. Στις μηνιαίες συναντήσεις των Λεσχών, οι αναγνώστες-μέλη έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν και να συζητούν με αφορμή το επιλεγμένο βιβλίο, εμπλουτίζοντας τη μελέτη τους με οπτικοακουστικό υλικό (μεταφορά του λογοτεχνικού έργου στον κινηματογράφο, συνέντευξη με τον συγγραφέα, διακειμενικές συνδέσεις). Πρόκειται για μια συλλογική αναγνωστική εμπειρία που σκοπό έχει να μορφώσει, να προβληματίσει, να ψυχαγωγήσει και να ενισχύσει την αγάπη των αναγνωστών για τη λογοτεχνία.

Οι συναντήσεις της Πρωινής και Απογευματινής Λέσχης Ανάγνωσης Νίκαιας θα γίνονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ενώ η Απογευματινή Λέσχη Ανάγνωσης Ρέντη θα γίνεται στη Βιβλιοθήκη Ρέντη. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές του προγράμματος: Ειρήνη Ρηνιώτη (210-4922587) και Αλέξανδρο Στεφανίδη (210-4934838), Τρίτη έως Παρασκευή, 9 π.μ.-1 μ.μ.

Κατάλογος με τα βιβλία των Λεσχών Ανάγνωσης

  • "Αντιστεκόμαστε με στίχους στη βία της εποχής" | Εκδήλωση
  • "Σκυφτοί περάσανε" | Εκδόσεις Άγρα
  • "Η πολιορκία της Τροίας" | Εκδόσεις Πατάκη
  • "Ιστορικός Ενεστώς" | Εκδόσεις Πόλις
  • "Ο κήπος των ψυχών" | Εκδόσεις Εστία
  • "Κλίμακα Μπογκαρτ" | Εκδόσεις Αντίποδες
  • "Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες" | Εκδόσεις Κιχλή
  • "Μακρινές γειτονιές" | Εκδόσεις Πόλις
  • "Ο άνθρωπος Μαρίκα. Από τη Σμύρνη στην Κοκκινιά" | Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Like wildflowers in the cracks στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ένα διήμερο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για την ελπίδα, τη μνήμη και την αντίσταση

"Μεσολόγγι το Αλωνάκι της δόξας": Η έκθεση για τα 200 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Το Ίδρυμα "Ανδρέας Λεντάκης" & το Ιστορικό Μουσείο "Διέξοδος" του Μεσολογγίου συμμετέχουν στον πανελλήνιο εορτασμό της επετείου με μια εικαστική έκθεση και ομιλίες.

Τα Μουσεία της Αθήνας και όλα όσα ετοιμάζουν για τον Ιανουάριο

Τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας υποδέχονται το νέο έτος με εκθέσεις, ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Η εικαστικός Αγγέλα Βορεάδου ζωγραφίζει "Άνθη της πέτρας"

Η πρώτη έκθεση της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος για το 2026.

Ένα ταξίδι στην απτική τέχνη ξεκινά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή

Μια έκθεση ανοιχτή για όλες τις ταυτότητες και δυνατότητες.

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης για τον Παναγιώτη Τέτση στην Εθνική Πινακοθήκη

"Η εμμονή του βλέμματος" κατεβάζει αυλαία αυτή την εβδομάδα.