Η έκθεση "Too Little Too Late" μάς συστήνει σε παράδοξους, σουρεαλιστικούς κόσμους

Η εικαστικός Νανά Σεφερλή θίγει επίκαιρα ζητήματα, σχολιάζοντας αφηρημένα τη σύγχρονη κοινωνία.

Νανά Σεφερλή Too little too late

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Νανάς Σεφερλή με τίτλο "Too Little Too Late" στο Studio Ηλία Παπαηλιάκη, σε επιμέλεια των Ηλία Παπαηλιάκη και Θέμη Ραγιά. Η καλλιτέχνης μέσα από ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων μεγάλης κλίμακας διερευνά ποικίλα ζητήματα της σύγχρονης ζωής αλλά και θεμελιώδεις πτυχές της καλλιτεχνικής διαδικασίας. Στα έργα της η Σεφερλή δημιουργεί παράδοξους, σουρεαλιστικούς κόσμους που αιφνιδιάζουν τους θεατές προσκαλώντας τους να αναμετρηθούν με την εξέλιξη του σύγχρονου τρόπου ζωής και τις συνέπειες της ανθρώπινης δράσης. Στην έκθεση "Too Little Too Late", δυστοπικά σκηνικά που μοιάζουν βγαλμένα από κάποιο όνειρο εμπεριέχουν μια υποβόσκουσα, εκκωφαντική εσωτερική ένταση.

Νανά Σεφερλή, In my head, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 190 x 180 εκ.
Νανά Σεφερλή, In my head, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 190 x 180 εκ.

Όπως σημειώνει ο Ηλίας Παπαηλιάκης: "Η Νανά Σεφερλή ανήκει στην νεότερη γενιά ζωγράφων με ήδη αξιοσημείωτο έργο και μεγάλο εκφραστικό εύρος. Το έργο της είναι ποικιλόμορφο, πολυδιάστατο και αναπτύσσεται σε διαφορετικές κλίμακες και θερμοκρασίες. Εν τούτοις, παρουσιάζει εσωτερική συνοχή, συγκρότηση και τεχνική αρτιότητα.

Νανά Σεφερλή, Birds migrating, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 185 x 200 εκ.
Νανά Σεφερλή, Birds migrating, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 185 x 200 εκ.

Σωστά κατά τη γνώμη μου, το έργο της έχει έντονα υβριδικό χαρακτήρα, μιας και η Σεφερλή καταπιάνεται με όλα όσα πρέπει να απασχολούν τον νέο άνθρωπο του καιρού μας. Από τα επίκαιρα, όπως οι φευγαλέες αναπαραστάσεις και οι ρευστές ταυτότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τα ουσιαστικά, όπως η ζωγραφική επιφάνεια και το ζήτημα του ανεπανάληπτου στην πρακτική του καλλιτέχνη.

Νανά Σεφερλή, Protest, 2023. Ακρυλικά σε χαρτί, 32 x 24 εκ
Νανά Σεφερλή, Protest, 2023. Ακρυλικά σε χαρτί, 32 x 24 εκ

Συγκεκριμένα στους έξι πίνακες μεγάλων διαστάσεων που παρουσιάζονται στην έκθεση, η καλλιτέχνης μάς μεταφέρει σε χώρους αγωνίας και έντασης, χρησιμοποιώντας ζώα ή ζωόμορφα πλάσματα σε δυστοπικά περιβάλλοντα και σε συνθήκες εκκωφαντικής παύσης. Ζωγραφισμένα με σβελτάδα και μεγάλη ακρίβεια, σαν να πρόκειται για νωπογραφίες, τα έργα της έκθεσης μας αποκαλύπτουν κόσμους του όντος, στιγμές μιας ζωής που αιφνιδιάστηκε ενώπιόν μας. Της ζωής μας".

Νανά Σεφερλή, Desert Dolphino, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 185 x 200 εκ.
Νανά Σεφερλή, Desert Dolphino, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 185 x 200 εκ.

Νανά Σεφερλή, Fish Toxic, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 190 x 180 εκ
Νανά Σεφερλή, Fish Toxic, 2021-2023. Ακρυλικά σε καμβά, 190 x 180 εκ

Εγκαίνια: 19/10 (7 μ.μ.)

Info: Studio Ηλία Παπαηλιάκη | 19/10-12/11 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.–Παρ.: 5-9 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 2-8 μ.μ. και κατόπιν ραντεβού στο 6978620359 ή μέσω Instagram

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.