"Making Effervescent Encounters": Ένα εργαστήριο φανερώνει τα φεμινιστικά νοήματα πίσω από τη ζύμωση

Μία πρωτοβουλία του Food Art Research Network και του State of Concept Athens.

Making Effervescent Encounters

Το Food Art Research Network και το State of Concept Athens μάς προσκαλούν, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., σε ένα εργαστήριο που εξερευνά τις διαδικασίες συλλογικής ζύμωσης. Για δύο ώρες, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια συλλογική έρευνα για τον μικροβιακό μετασχηματισμό, εξετάζοντάς τον ως ένα γενναιόδωρο μοντέλο για την εξέταση της ροής και του πορώδους των συλλογικών σωμάτων. Οι διαδικασίες ζύμωσης εξαρτώνται από μεταβαλλόμενες συνθήκες και αυθόρμητες συναντήσεις. Η διαδικασία κάμπτει τους προβληματισμούς σχετικά με τις μετασχηματιστικές διαδικασίες και την έμφυτη σχέση τους με την αμοιβαιότητα, τη φροντίδα αλλά και το χάος. Οι ζυμώσεις κορεσμένες με speculations, μπορούν να χαρακτηριστούν ως μικροβιακές ανταλλακτικές οικονομίες.

Το εργαστήριο εμπνέεται από την πρόταση της Lauren Fournier για τη ζύμωση ως υλική πρακτική, μέσω της οποίας προσεγγίζονται οι διεθνικοί φεμινισμοί, κάνοντας μας να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους "οι φεμινισμοί θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν – μέσω συμβιωτικών πολιτισμών των φεμινισμών, η ζύμωση προκαλεί έντονη αλλαγή αλλά και διατήρηση και μεταμόρφωση". Το εργαστήριο εξερευνά τη συλλογικότητα ως ένα σώμα ζύμωσης, έναν οργανισμό που έχει την ικανότητα να αφομοιώνει την ύλη, να αντιμετωπίζει τη διαφορά και τη μεταμόρφωση.

 Το "Making Effervescent Encounters" παρουσιάζεται από το Food Art Research Network και το State of Concept, με ενορχηστρωτή το μέλος του δικτύου, Grace Gloria Denis. Το "Making Effervescent Encounters" αποτελεί μέρος του "Follow the Plants", του προγράμματος του Food Art Research Network για την περίοδο 2023-24, με πρωτοβουλία της Madeleine Collie και με την υποστήριξη του Australia Council for the Arts και του Monash University Curatorial Practice. 

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν μαζί  ένα βαζάκι με καπάκι (300 - 500 ml).

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.