"To be continued": 45 εικαστικοί παρουσιάζουν έργα με θέμα την αισιοδοξία

Η αναζήτηση του ανθρώπου προς το φως με στραμμένο το βλέμμα στην ελπίδα αντικατοπτρίζεται στην εικαστική έκθεση που εγκαινιάζεται αυτό το φθινόπωρο.

εικαστική έκθεση

Με αφορμή την καταληκτική σκηνή του "Gone with the wind”, 45 σύγχρονοι εικαστικοί εγκαινιάζουν μια ομαδική έκθεση με τίτλο "To be continued", αφιερωμένη στη δημιουργική αφύπνιση, τις χαρές της καθημερινότητας, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Artevisione στις 16 Σεπτεμβρίου.

εικαστική έκθεση

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ευαγγελία Καϊράκη, σημειώνει: "Ας υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου" έγραφε ο Κώστας Καρυωτάκης στην "Αισιοδοξία", ορίζοντας ακόλουθα την ευτυχία ως μια υποθετική ατομική συνθήκη, σαν κάτι το φαντασιακό, το ανέφικτο στο εγκόσμιό μας πέρασμα. Ως αντιστροφή, όμως, στον πεσιμισμό του ποιητή, είτε αντίδοτο σε κάθε τι ζοφερό που βιώνεται, σαν απάντηση προς κάτι άλλοτε όμορφο που κλείνει ερμητικά την πόρτα και χάνεται σαν σκιά στην ομίχλη, φορώντας στραβά την τραγιάσκα και μειδιώντας χαιρέκακα, υπάρχει η φωνή της Σκάρλετ να ψιθυρίζει νοερά στο αυτί: "After all... Tomorrow, tomorrow is another day"".

Σύμφωνα με την ίδια: "Ο άνθρωπος, όμως, έχει εκπαιδευτεί για αντιστάθμισμα στο σκότος να προσδοκά το ανέσπερο το φως. Το φως, το ευφρόσυνο και ιλαρό. Ή πιο απλά, εντός εμπειρικού κόσμου, το φως της Ανατολής, που ποτέ από κτίσεως δεν τον έχει προδώσει. Και σαν ανταπόδοση στην προαιώνια αυτή αφοσίωση, να στρέψει το βλέμμα προς τα εκεί, για να δηλώσει απερίφραστα: "Είμαι μαζί σου”, προτού αδράξει- κατά βούληση -τη μέρα".

εικαστική έκθεση

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Gabriel Grama, Suzan Rafizade, Angelo Saracini, Κώστας Αγγελάκης, Χρήστος Αλατσάκης, Τίνα Ανδριανοπούλου, Αντώνης Αντζουλίδης, Μαρία Αργυρακοπούλου, Δήμητρα Βάντζου, Ανδρέας Βεντούρης, Ιωάννα Βλάχου, Κώστας Γαρύφαλλος, Φάνης Γουλής, Γιάννης Δημουλάς, Μαρία Διακοδημητρίου, Αργυρώ Δρίβα, Άννα Καζάκου, Εβίτα Κανέλλου, Γιώργος Κεβρεκίδης, Ελισάβετ Κεχαγιά, Αρετή Κλουτσινιώτη, Κατερίνα Κοκκινάκη, Αλεξάνδρα Κοράκη, Καλλιόπη Κουκλινού, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Μαρία Κώτη, Σοφία Λαμπροπούλου, Νίκος Λεοντοπουλος, Φωτεινή Μαυρίδη, Παναγιώτης Μαρκουλίδης, ΜΟΚΑ (Κατερίνα Μουσιού), Δήμητρα Μπακογιαννάκη, Ορφέας Μπάτσιος, Ελένη Παπαγιαννοπούλου, Χρίστος Παπαδάκης, Σπύρος Ρωμάνος, Βίκυ Σαμουηλίδου, Νίκος Σιαλακάς, Βασίλης Σούλης, Τάνια Τρεπεκλή, Νίκος Τσιώτας, Γιάννης Τσούμας, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Στάθης Φώτης, Φωτεινή Χαμιδιέλη, Νίκος Χιωτίνης, Ιωάννα Χριστάκου, Δημήτρης Χρυσαφίδης.

Εγκαίνια: 16/9 (6-10 μ.μ.)

Info: Artevisione | 16-28/9 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 12-4 μ.μ., Πεμ.: 4-8.30 μ.μ., Παρ.: 4-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.