Δωρεάν περιήγηση στην έκθεση "Nelly's" για επισκέπτες με απώλεια όρασης

Εικόνες-ορόσημα της πορείας της φωτογράφου, Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, από την εποχή της μαθητείας έως την επαγγελματική καταξίωση και την καλλιτεχνική αναγνώριση.

Nelly's

Γνωστές αλλά και άγνωστες φωτογραφικές εικόνες της Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998), που καθιερώθηκε στον χώρο της φωτογραφίας με την υπογραφή "Nelly's", παρουσιάζονται στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου της την Τετάρτη 7 Ιουνίου (4-6 μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη.

Η περιήγηση θα εστιάσει σε εικόνες-ορόσημα της πορείας της φωτογράφου από τη γενέτειρα Μικρά Ασία στη Δρέσδη, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, από την εποχή της μαθητείας έως την επαγγελματική καταξίωση και την καλλιτεχνική αναγνώριση.

Ποιες ήταν οι ιδιαίτερες συνθήκες που οδήγησαν τα βήματά της σε κάθε τόπο, οι ιδέες που κατεύθυναν το βλέμμα της, οι αισθητικές επιλογές που διαμόρφωσαν τις λήψεις της; Μέσα από ακούσματα, γεύσεις και αγγίγματα θα αναζητήσουμε τις γέφυρες που η ίδια η φωτογραφία δημιουργεί ανάμεσα στον οπτικό και μη οπτικό κόσμο.

Είσοδος ελεύθερη | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Nelly’s

  • Αφιερώματα

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998), γνωστής ως Nelly’s, το Μουσείο Μπενάκη, θεματοφύλακας του πολύτιμου έργου της από το 1984, αποτίει φόρο τιμής και διοργανώνει την αναδρομική της έκθεση και επανασυστήνει τη δημιουργό στο σύγχρονο κοινό.

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Tο Μουσείο Ακρόπολης ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με τη θεματική παρουσίαση με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος τιμήθηκε με τον τίτλο ΟΒΕ του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κατοικία του Βρετανού Πρέσβη για τη συνεισφορά του Δασκαλόπουλου στον χώρο των τεχνών και της φιλανθρωπίας.

Μαθαίνουμε για τη σύγχρονη αραβική λογοτεχνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την ελληνική μετάφραση έργων της

Ημερίδα με αφορμή την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη την Σάρτζα.

Τα φιλμ της Κατερίνας Κομιανού κι ένα τραγούδι των Metro Decay

Η Κατερίνα δίνει χρονική απόσταση στο σήμερα από το σήμερα με μια κάμερα Σούπερ 8.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/4)

Ιδιότυπες φωτογραφικές εξερευνήσεις, μια έκθεση για το Black Lives Matter και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

"Μαρμαρυγή": Πώς η τέχνη απαθανατίζει το μεγαλείο της φύσης

Η εικαστικός Ελεάννα Μαρτίνου παρουσιάζει έργα της στην γκαλερί Batagianni.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Πέντε αθηναϊκά μουσεία προτείνουν ένα ξεχωριστό έργο από τις συλλογές τους

Μιλήσαμε με πέντε μουσεία της πόλης για τα έργα τέχνης και τις συλλογές που κοσμούν τις αίθουσές τους και τα οποία δεν πρέπει να χάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5).