Επιγραφικό Μουσείο: Ξενάγηση στην έκθεση "Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα"

Στην έκθεση, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου, προβάλλονται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας.

Λίθινες διαδρομές

Την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ωριαία ξενάγηση στο Επιγραφικό Μουσείο στην περιοδική έκθεση "Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα" από την αρχαιολόγο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας κ. Αναστασία Λουδάρου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου.

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στα δύο μουσεία, προβάλλονται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας. Τα εκθέματα που χρονολογούνται από τα τέλη του 4ου π.κ.ε./π.Χ. έως τον 17ο αιώνα κυρίως, προέρχονται από τις μόνιμες συλλογές των δύο μουσείων, από τα αρχαιολογικά μουσεία της Αττικής και της περιφέρειας (Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής, Καβάλας – Θάσου, Κυκλάδων, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πόλης των Αθηνών, Χανίων) και από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2023. Η ξενάγηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Επιγραφικού Μουσείου στο Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 14:00). Απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου (4 ευρώ).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Μία νέα συνεργασία προέκυψε ανάμεσα στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και το Επιγραφικό Μουσείο: η έκθεση που θα φιλοξενείται και στους δύο μουσειακούς χώρους περιλαμβάνει αρχαιολογικά ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης. Τα εκθέματα χρονολογούνται από τα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. μέχρι τον 17ο και προέρχονται ως επί το πλείστον από τη συλλογή των δύο μουσείων, αλλά και από αρχαιολογικά μουσεία της Αττικής και της Περιφέρειας και το Μουσείο Κρήτης.

Εβραϊκό Μουσείο

Νίκης 39
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Athens Dies In Dreams At Sunrise" παρουσιάζεται σε ένα παλιό λατομείο στο λόφο του Φιλοπάππου

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Αλέξανδρο Τζάννη την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2025.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2025

Εγκαίνια της έκθεσης "All Eyes on Palestine" στην Αθήνα

Η έκθεση-ορόσημο της σύγχρονης παλαιστινιακής τέχνης που αξιοποιεί την τέχνη ως εργαλείο αντίστασης.

Μιλώντας ελεύθερα για το βιβλίο της Ειδικής Εισηγήτριας των Ηνωμένων Εθνών για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Η εκδοτική ομάδα του βιβλίου της Φραντσέσκα Αλμπανέζε διοργανώνει στο Σ22 μια ελεύθερη συζήτηση, δίχως εισηγήσεις και ομιλίες.

"Το γάλα": Ωδή στην πιο πρωταρχική μορφή προστασίας

Η Ελευθερία Τσέικο διηγείται ιστορίες ανθρώπων με έντονες εμπειρίες και μνήμες.

Από τον Monet στον Warhol: Τρεις γενιές, μια συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης

Η νέα μεγάλη έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή καλύπτει μια περίοδο τέχνης 130 περίπου ετών με έργα από τον ιμπρεσιονισμό μέχρι την pop art.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (24-30/11)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Ένα εικαστικό "Αντάμωμα" στον χώρο τέχνης ArteVisione

Μια σπάνια συνομιλία ύλης και λόγου μέσα από τα έργα της Καλλιόπης Λέρτα και του Νικόλα Χαρολίδη.