Athens City Festival: Οι πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας

Το φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων ρίχνει αυλαία στις 31 Μαΐου, καλώντας μας να αποχαιρετήσουμε την άνοιξη. Αν ακόμα δεν έχετε καταφέρει να δείτε κάποια από τις εκδηλώσεις του, επιλέξαμε τις πιο ιδιαίτερες δράσεις του Athens City Festival που δεν πρέπει να χάσετε.

skateboarding © Shutterstock

Ώρα για skateboarding!

Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα στηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στην Πλατεία Κοτζιά, που συνδυάζει τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία. Δεν είναι λίγες οι φορές που περνώντας από το κέντρο της πόλης πέφτουμε πάνω σε παρέες skateboarders, οι οποίοι προσπαθούν να εξασκηθούν όπως όπως. Τώρα, όμως, οι λάτρεις του skateboarding θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους μέσα από ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, στο οποίο θα συμμετέχουν όχι μόνο επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες αθλητές. Το "Flare the Square: A Skateboarding Contest" πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ministry Of Concrete (MOC) και μετατρέπει την πλατεία σε ένα μοναδικό skate plaza με ελεύθερη είσοδο και πολλές άλλες εκπλήξεις, όπως συναυλίες, DJ sets και street food.

Εξερεύνησε τις αθηναϊκές γκαλερί

Νίκος Αγγελίδης Ο κακτόκερως 2022
© Νίκος Αγγελίδης
Νίκος Αγγελίδης "Ο κακτόκερως" 2022

Αν και αρκετές εκθέσεις στην πόλη έχουν ελεύθερη είσοδο, δεν έχουμε όσο συχνά θα θέλαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σε αυτές από τους δημιουργούς τους. Φέτος, το αγαπημένο σε όλους Gallery Walk που διοργανώνει το φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και την Art Athina ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου και προσφέρει μια άλλη οπτική στον κόσμο της τέχνης. Στις 25/5 και 27/5 θα διοργανωθούν ξεναγήσεις μεταξύ άλλων στις γκαλερί "7", στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης "Ιλεάνα Τούντα" και την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Παραμύθια στην Πλατεία Πύρλα

παραμύθια στην πλατεία πύρλα

Οι πρόσφατα αναβαθμισμένες υποδομές στην Πλατεία του Πάρκου Πύρλα στα Κάτω Πατήσια φιλοξενούν μια πρωτότυπη μουσική εκδήλωση που ζωντανεύει τον κόσμο των παραμυθιών. Με τις αφηγήσεις της Ακριβής Καλδίρη αλλά και τη μελωδική κιθάρα της Λίνας Ζηνά, η πλατεία μεταμορφώνεται σε έναν μαγικό κόσμο που προκαλεί τους συμμετέχοντες να τον ανακαλύψουν. Βασίλεια, παράξενα αλλά και απειλητικά πλάσματα και όλα τα μυστικά που κρύβουν οι "Ιστορίες του Νερού" θα αποκαλυφθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου, "παντρεύοντας" τη μουσική με την αφήγηση, στο πλαίσιο της σειράς των "Παραμυθιών στην Πλατεία" του Athens City Festival. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.

Δέκα χρόνια "Σχεδία"

10 χρόνια σχεδία

Το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" φέτος κλείνει δέκα χρόνια δράσης και το γιορτάζει με αφορμή τις εκδηλώσεις του Athens City Festival. Την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στήνεται ένα ξεχωριστό street party για μικρούς και μεγάλους στο σπίτι της "Σχεδίας". Μουσική από κλασικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα μας ξεσηκώσει όσο οι La Petite Marguerite δημιουργούν ένα συλλογικό παιχνίδι με σαπουνόφουσκες, τονίζοντας την αξία του βιώματος και τη δύναμη του παιχνιδιού μέσα στην πόλη. Παράλληλα, στους τοίχους του "Σχεδία Home" θα βρίσκεται η δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται για τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού, με εικονογραφήσεις, κόμικς και σκίτσα συνεργατών του.

Επιτέλους, θερινό σινεμά

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό
"Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό"

Τα Greek Cinema Nights έρχονται για δεύτερη χρονιά χαρίζοντάς μας τις πρώτες εμπειρίες θερινού σινεμά (και με ελεύθερη είσοδο) στο Πάρκο Ελευθερίας. Την Πέμπτη 25/5 θα παιχτεί "Ο Φόβος" του Κώστα Μανουσάκη και στις 26/5 θα πραμγατοποιηθεί η τελευταία προβολή του προγράμματος, το "Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό" του Γιώργου Γεωργόπουλου. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Το Release Athens πάει Ερμού;

Ακυρώνεται το φετινό Release Athens Festival

Αν και μένουν λίγες ημέρες μέχρι να δούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες στην Πλατεία Νερού, το Release Athens μάς ξεσηκώνει ακόμα περισσότερο γεμίζοντας τον πιο πολυσύχναστο δρόμο του κέντρου με μουσική. Μέχρι τις 3 Ιουνίου, η Ερμού αποκτά έναν μοναδικό μουσικό χώρο όπου ραδιοφωνικοί παραγωγοί και μουσικοί παρουσιάζουν τη δουλειά τους στους περαστικούς. Δείτε εδώ το πρόγραμμα εμφανίσεων.

Το Παγκράτι πλημμυρίζει μουσική

Μάριος Στρόφαλης Ειρήνη Τουμπάκη

Η ερμηνεύτρια Ειρήνη Τουμπάκη και ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης παρουσιάζουν τον "Έρωτα Φυγά", ένα νέο κομμάτι από τον δίσκο "Ένας μυστικός κήπος", καθώς και άλλα ερωτικά τραγούδια με σμυρναίικο άρωμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/5 (9 μ.μ.) στο Άλσος Παγκρατίου.

Η Yucatan ξεσηκώνει την Ομόνοια

Yucatan

Έχοντας διοργανώσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πάρτι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η ομάδα Yucatan τώρα καταλαμβάνει τον πεζόδρομο Κοτοπούλη στην Ομόνοια και στήνει ένα ξεχωριστό event στις 26/5, με καλεσμένους διεθνείς καλλιτέχνες που συνδυάζουν ηλεκτρονική μουσική, τέχνη και παράδοση. 

Μία girl-power μουσική βραδιά

Στις 26 Μαΐου, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες ραδιοφωνικές φωνές της Αθήνας, όπως την Εύη Σιδηροπούλου την Άννα-Μαρία Χαροκόπου, για μία girl-power βραδιά. Από τις 8 το βράδυ και μετά, το "Flowers in the Garden" στον κήπο του συλλόγου μάς καλεί να απολαύσουμε παλιές επιτυχίες, νέα αγαπημένα κομμάτια αλλά και λιγότερο γνωστές κυκλοφορίες που θα ανανεώσουν τα μουσικά μας ακούσματα.

Αγορά εισιτηρίων και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο cityfestival.thisisathens.org.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης "Ιλεάνα Τούντα"

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ερμού 134-136, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Σχεδία Home

Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, κέντρο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.