"Οn Becoming an animal": Η περφόρμανς του Πάνου Σκλαβενίτη έρχεται στο MOMus Θεσσαλονίκης

Ο εικαστικός επιμελείται για πρώτη φορά μια αναπάντεχη συνάντηση των διαφόρων κόσμων του έργου του #thehead.

#thehead

Ο εικαστικός Πάνος Σκλαβενίτης επιμελείται για πρώτη φορά μια αναπάντεχη συνάντηση των διαφόρων κόσμων του έργου του "#thehead", ως μέρος της συμμετοχής του στην κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Μια πολυπληθής καρναβαλική πορεία από άτομα και ομάδες που φέρουν τις δικές τους μεταμφιέσεις επιτελούν το δικό τους τελετουργικό στο κέντρο της πόλης, σε μια διαδρομή από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ - πρώην Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ.  Η περφόρμανς με τίτλο "#thehead | Οn Becoming an animal" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, με σημείο εκκίνησης το MOMus- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στις 2 μ.μ., με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό.

Θα ακολουθήσει στις 5 μ.μ. σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ ανοιχτή συζήτηση για το έργο του εικαστικού που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Στο πλαίσιο μιας συζήτησης για την τέχνη, την πολιτική και τα μετα- ανθρώπινα, σε σύμπραξη με τη δράση "Το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου στην πόλη", θα συζητήσουν με αφορμή το έργοτου καλλιτέχνη οι: Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου (Τμήμα ΒΣΑΣ/Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Χριστίνα Γραμματικοπούλου, Δρ. Ιστορίας και Θεωρίας Τέχνης, Μεταδ. Ερευνήτρια (Τμήμα ΒΣΑΣ/ Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), με συντονίστρια την Μαρία-Θάλεια Καρρά, επιμελήτρια της κεντρικής έκθεσης της Μπιενάλε "Being as Communion".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.