Πασχαλινό shopping με έμπνευση την τέχνη

Λαμπάδες εμπνευσμένες από μουσειακές συλλογές, διακοσμητικά, βιβλία και όλα τα νέα πασχαλινά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα πωλητήρια μουσείων και στις γκαλερί.

Μούσείο Κυκλαδικής Τέχνης Πάσχα

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με έμπνευση από τα νησιά του Αιγαίου, το Cycladic Shop προτείνει για το Πάσχα πρωτότυπες ιδέες για δώρα που συνδυάζουν την παράδοση με τον σύγχρονο σχεδιασμό: χειροποίητα αυγά και αντικείμενα, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, οικολογικά παιχνίδια και μοναδικά κοσμήματα, ενώ, όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίζει η ιδιαίτερη συλλογή κεραμικών αντικειμένων. Το Cycladic Shop συνεργάζεται με σύγχρονους αγγειοπλάστες και καλλιτέχνες από τα νησιά του Αιγαίου που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, απαράμιλλης τέχνης και ομορφιάς. Σίφνος, Σκύρος, Πάτμος και Κρήτη είναι μερικά από τα νησιά η κεραμική τέχνη των οποίων παρουσιάζεται στο Cycladic Shop, αντικατροπτίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό και το μοναδικό συνδυασμό των πολύτιμων στοιχείων της φύσης: γη, νερό και φως.

Παράλληλα, στο Cycladic Shop διατίθεται μια ιδιαίτερη συλλογή διακοσμητικών μαξιλαριών. Τα υφάσματά τους είναι εικονογραφημένα με σχέδια και μοτίβα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Τήνου, με θέματα από τη φύση του Αιγαίου, αποτυπώνοντας έτσι την αρμονική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του.

Μουσείο Μπενάκη

Πάσχα

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου Μπενάκη. Χειροποίητες λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αβγά και πρωτότυπα διακοσμητικά και κοσμήματα περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Μουσείο Ακρόπολης

Η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Το πωλητήριο στο ισόγειο του μουσείου προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών και δώρων: κεραμικά είδη, αντικείμενα προσωπικής χρήσης, εσάρπες και μεταξωτά φουλάρια για άντρες και γυναίκες, κοσμήματα, χαρτικά και καρτ-ποστάλ, καθώς και παιχνίδια δραστηριοτήτων για παιδιά. Στις πασχαλινές του συλλογές περιλαμβάνονται πορσελάνινα και κεραμικά αβγά, πήλινα και κεραμικά διακοσμητικά με έμπνευση τη Λαμπριά, και πολλά άλλα. Ανακαλύψτε τα όλα στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Μέγαρο Μουσικής

Πάσχα M Shop

Το M Shop υποδέχεται το Πάσχα με νέες συλλογές από πρωτότυπες λαμπάδες σε χαρούμενα χρώματα με μοτίβα εμπνευσμένα από μουσικά και χορευτικά θέματα, κεραμικά ζωγραφισμένα στο χέρι και δημιουργίες αποκλειστικά σχεδιασμένες για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δείτε εδώ όλη τη συλλογή.

Eleni Marneri Gallery

Eleni Marneri Gallery λαμπάδες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι λαμπάδες της Eleni Marneri Gallery είναι μοναδικές. Διακοσμημένες με χελιδόνια, παπαρούνες και origami πουλιά με φυσικό κερί μέλισσας, χαρτί, υφάσματα και κορδέλες, είναι οι πιο environmentally conscious λαμπάδες της γκαλερί. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μια σειρά παιδικών λαμπάδων με πολύχρωμα ανοιξιάτικα σχέδια από digitally printed αλουμίνιο. Ακόμη, υπάρχουν αρωματισμένα, σκέτα κεριά για τους πιο απλοϊκούς τύπους. Δείτε όλα τα προϊόντα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.