Πασχαλινό shopping με έμπνευση την τέχνη

Λαμπάδες εμπνευσμένες από μουσειακές συλλογές, διακοσμητικά, βιβλία και όλα τα νέα πασχαλινά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα πωλητήρια μουσείων και στις γκαλερί.

Μούσείο Κυκλαδικής Τέχνης Πάσχα

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με έμπνευση από τα νησιά του Αιγαίου, το Cycladic Shop προτείνει για το Πάσχα πρωτότυπες ιδέες για δώρα που συνδυάζουν την παράδοση με τον σύγχρονο σχεδιασμό: χειροποίητα αυγά και αντικείμενα, λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους, οικολογικά παιχνίδια και μοναδικά κοσμήματα, ενώ, όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίζει η ιδιαίτερη συλλογή κεραμικών αντικειμένων. Το Cycladic Shop συνεργάζεται με σύγχρονους αγγειοπλάστες και καλλιτέχνες από τα νησιά του Αιγαίου που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, απαράμιλλης τέχνης και ομορφιάς. Σίφνος, Σκύρος, Πάτμος και Κρήτη είναι μερικά από τα νησιά η κεραμική τέχνη των οποίων παρουσιάζεται στο Cycladic Shop, αντικατροπτίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό και το μοναδικό συνδυασμό των πολύτιμων στοιχείων της φύσης: γη, νερό και φως.

Παράλληλα, στο Cycladic Shop διατίθεται μια ιδιαίτερη συλλογή διακοσμητικών μαξιλαριών. Τα υφάσματά τους είναι εικονογραφημένα με σχέδια και μοτίβα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Τήνου, με θέματα από τη φύση του Αιγαίου, αποτυπώνοντας έτσι την αρμονική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του.

Μουσείο Μπενάκη

Πάσχα

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου Μπενάκη. Χειροποίητες λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αβγά και πρωτότυπα διακοσμητικά και κοσμήματα περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Μουσείο Ακρόπολης

Η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Το πωλητήριο στο ισόγειο του μουσείου προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών και δώρων: κεραμικά είδη, αντικείμενα προσωπικής χρήσης, εσάρπες και μεταξωτά φουλάρια για άντρες και γυναίκες, κοσμήματα, χαρτικά και καρτ-ποστάλ, καθώς και παιχνίδια δραστηριοτήτων για παιδιά. Στις πασχαλινές του συλλογές περιλαμβάνονται πορσελάνινα και κεραμικά αβγά, πήλινα και κεραμικά διακοσμητικά με έμπνευση τη Λαμπριά, και πολλά άλλα. Ανακαλύψτε τα όλα στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Μέγαρο Μουσικής

Πάσχα M Shop

Το M Shop υποδέχεται το Πάσχα με νέες συλλογές από πρωτότυπες λαμπάδες σε χαρούμενα χρώματα με μοτίβα εμπνευσμένα από μουσικά και χορευτικά θέματα, κεραμικά ζωγραφισμένα στο χέρι και δημιουργίες αποκλειστικά σχεδιασμένες για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δείτε εδώ όλη τη συλλογή.

Eleni Marneri Gallery

Eleni Marneri Gallery λαμπάδες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι λαμπάδες της Eleni Marneri Gallery είναι μοναδικές. Διακοσμημένες με χελιδόνια, παπαρούνες και origami πουλιά με φυσικό κερί μέλισσας, χαρτί, υφάσματα και κορδέλες, είναι οι πιο environmentally conscious λαμπάδες της γκαλερί. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μια σειρά παιδικών λαμπάδων με πολύχρωμα ανοιξιάτικα σχέδια από digitally printed αλουμίνιο. Ακόμη, υπάρχουν αρωματισμένα, σκέτα κεριά για τους πιο απλοϊκούς τύπους. Δείτε όλα τα προϊόντα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.