Σοκολατένια αβγά που… δεν τολμάς να τα φας!

Συναγωνίζονται σε εμφάνιση και γεύση τα high end αβγά που δημιούργησαν και φέτος οι pastry chefs μας, ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό ταλέντο τους.

Αυγά

Το πασχαλινό αβγό είχε αποκτήσει διακοσμητικό χαρακτήρα πολύ πριν το 1884, όταν ο γαλλικής καταγωγής Ρώσος κοσμηματοπώλης Fabergé δημιούργησε το πρώτο από τα περίτεχνα αβγά του: ένα χρυσό αβγό που έκρυβε μέσα του διαδοχικές εκπλήξεις-θησαυρούς, δώρο του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄στη γυναίκα του Μαρία Φιοντόροβα. Αβγά-κοσμήματα, αβγά-έργα τέχνης, αβγά υψηλής ζαχαροπλαστικής συνεχίζουν ν΄αποτελούν το πιο ευγενικό πασχαλινό δώρο για… μεγάλα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου. Στην πρώτη γραμμή, φυσικά, τα σοκολατένια αβγά, τόσο περίτεχνα και όμορφα, που πραγματικά δεν θέλεις να τα χαλάσεις!  

Ourse

Διαβάστε Επίσης

Σαν το αβγό του Σπύρου Πεδιαδιτάκη από το Ourse. Φτιαγμένο από πραλίνα φουντουκιού, περιέχει τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Διακοσμημένο με φύλλο χρυσού, είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα μεγαλύτερο κέλυφος από σοκολάτα 65%, κατακόκκινο εξωτερικά. Σίγουρα εντυπωσιακό, εκτός από απολαυστικό…

Madame Fraise

Στους ζεστούς τόνους της σοκολάτας, το αβγό της Madame Fraise, δια χειρός Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι μια δημιουργία από σοκολάτα γάλακτος Forastero 40% με αφράτη πραλίνα από φουντούκια του Piemonte. Πάνω του, λεπτά κορδόνια σοκολάτας σχηματίζουν μια φωλιά που κλείνει καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πανέμορφο!

Cubist egg

O Dimitris Economides είναι συνώνυμος πλέον με τα αρτίστικα αβγά-γλυπτά· άλλωστε το επίθετο "pastrytect” τον χαρακτηρίζει. Σοκολατένιες δημιουργίες για λεπτά γούστα, που πραγματικά λυπάσαι να τα χαλάσεις! Φέτος, το περίφημο Cubist Egg του είναι μια δημιουργία από σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα ινδοκάρυδου και μια pâte de fruits από μπανάνα και passion fruit. 

Tourbillon

Το αβγό Tourbillon, πάλι, γίνεται από μαύρη σοκολάτα 66%, καραμέλα και πραλίνα καλαμποκιού.  

Διαβάστε Επίσης

Με την παιχνιδιάρικη διάθεση του αντισυμβατικού καλλιτέχνη αντιμετωπίζει τ’ αβγά του ο Antonis Selekos. Τα τρία διαφορετικά αλλά στο ίδιο ύφος Easter Eggs 23, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τα εναλλακτικά γούστα: 

Πετρολ αυγό.

Τhe Petrol Green and Gold Egg: από σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο κακάο και χρυσά στοιχεία. Ακατάστατες χρυσοκίτρινες πινελιές επάνω σε πετρόλ φόντο…

Λευκό αυγό

Τhe White Egg: μαύρη σοκολάτα με στοιχεία λευκής σοκολάτας. Ένα αβγό που βγαίνει μέσα από ένα λευκό τσαλακωμένο "χαρτί”…

Κόκκινο αυγό

The Red Egg: μαύρη σοκολάτα με στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Κατακόκκινη σαγρέ ματ επιφάνεια με ακανόνιστα ριγμένα θραύσματα λευκής σοκολάτας…
Τα προπαραγγέλνετε τηλεφωνικά και τα παραλαμβάνετε από το κατάστημα.

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 34ο Ν.Ψυχικό τηλ. 21 0675 5000
Noble Pastry-Madame Fraise, Λεωφ. Υμηττού 225, Παγκράτι τηλ. 211 4186086
Ourse, Μυστρά 39 Α. Γλυφάδα τηλ. 212 10670190
Antonis Selekos, Εριφύλης 2, Παγκράτι τηλ. 210 7248888

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάνω από 200 δωρεάν ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα γεμίζει από μουσική, τέχνη και πολιτισμό, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την ευκαιρία να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από δωρεάν και ανοιχτές εκδηλώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2025

Τελικά, πόσο ακριβό καφέ πίνουμε στην Αθήνα;

Εκεί πίνουν τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα - ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα;

Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.