Σοκολατένια αβγά που… δεν τολμάς να τα φας!

Συναγωνίζονται σε εμφάνιση και γεύση τα high end αβγά που δημιούργησαν και φέτος οι pastry chefs μας, ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό ταλέντο τους.

Αυγά

Το πασχαλινό αβγό είχε αποκτήσει διακοσμητικό χαρακτήρα πολύ πριν το 1884, όταν ο γαλλικής καταγωγής Ρώσος κοσμηματοπώλης Fabergé δημιούργησε το πρώτο από τα περίτεχνα αβγά του: ένα χρυσό αβγό που έκρυβε μέσα του διαδοχικές εκπλήξεις-θησαυρούς, δώρο του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄στη γυναίκα του Μαρία Φιοντόροβα. Αβγά-κοσμήματα, αβγά-έργα τέχνης, αβγά υψηλής ζαχαροπλαστικής συνεχίζουν ν΄αποτελούν το πιο ευγενικό πασχαλινό δώρο για… μεγάλα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου. Στην πρώτη γραμμή, φυσικά, τα σοκολατένια αβγά, τόσο περίτεχνα και όμορφα, που πραγματικά δεν θέλεις να τα χαλάσεις!  

Ourse

Διαβάστε Επίσης

Σαν το αβγό του Σπύρου Πεδιαδιτάκη από το Ourse. Φτιαγμένο από πραλίνα φουντουκιού, περιέχει τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Διακοσμημένο με φύλλο χρυσού, είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα μεγαλύτερο κέλυφος από σοκολάτα 65%, κατακόκκινο εξωτερικά. Σίγουρα εντυπωσιακό, εκτός από απολαυστικό…

Madame Fraise

Στους ζεστούς τόνους της σοκολάτας, το αβγό της Madame Fraise, δια χειρός Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι μια δημιουργία από σοκολάτα γάλακτος Forastero 40% με αφράτη πραλίνα από φουντούκια του Piemonte. Πάνω του, λεπτά κορδόνια σοκολάτας σχηματίζουν μια φωλιά που κλείνει καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πανέμορφο!

Cubist egg

O Dimitris Economides είναι συνώνυμος πλέον με τα αρτίστικα αβγά-γλυπτά· άλλωστε το επίθετο "pastrytect” τον χαρακτηρίζει. Σοκολατένιες δημιουργίες για λεπτά γούστα, που πραγματικά λυπάσαι να τα χαλάσεις! Φέτος, το περίφημο Cubist Egg του είναι μια δημιουργία από σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα ινδοκάρυδου και μια pâte de fruits από μπανάνα και passion fruit. 

Tourbillon

Το αβγό Tourbillon, πάλι, γίνεται από μαύρη σοκολάτα 66%, καραμέλα και πραλίνα καλαμποκιού.  

Διαβάστε Επίσης

Με την παιχνιδιάρικη διάθεση του αντισυμβατικού καλλιτέχνη αντιμετωπίζει τ’ αβγά του ο Antonis Selekos. Τα τρία διαφορετικά αλλά στο ίδιο ύφος Easter Eggs 23, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τα εναλλακτικά γούστα: 

Πετρολ αυγό.

Τhe Petrol Green and Gold Egg: από σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο κακάο και χρυσά στοιχεία. Ακατάστατες χρυσοκίτρινες πινελιές επάνω σε πετρόλ φόντο…

Λευκό αυγό

Τhe White Egg: μαύρη σοκολάτα με στοιχεία λευκής σοκολάτας. Ένα αβγό που βγαίνει μέσα από ένα λευκό τσαλακωμένο "χαρτί”…

Κόκκινο αυγό

The Red Egg: μαύρη σοκολάτα με στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Κατακόκκινη σαγρέ ματ επιφάνεια με ακανόνιστα ριγμένα θραύσματα λευκής σοκολάτας…
Τα προπαραγγέλνετε τηλεφωνικά και τα παραλαμβάνετε από το κατάστημα.

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 34ο Ν.Ψυχικό τηλ. 21 0675 5000
Noble Pastry-Madame Fraise, Λεωφ. Υμηττού 225, Παγκράτι τηλ. 211 4186086
Ourse, Μυστρά 39 Α. Γλυφάδα τηλ. 212 10670190
Antonis Selekos, Εριφύλης 2, Παγκράτι τηλ. 210 7248888

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.