
Το πασχαλινό αβγό είχε αποκτήσει διακοσμητικό χαρακτήρα πολύ πριν το 1884, όταν ο γαλλικής καταγωγής Ρώσος κοσμηματοπώλης Fabergé δημιούργησε το πρώτο από τα περίτεχνα αβγά του: ένα χρυσό αβγό που έκρυβε μέσα του διαδοχικές εκπλήξεις-θησαυρούς, δώρο του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄στη γυναίκα του Μαρία Φιοντόροβα. Αβγά-κοσμήματα, αβγά-έργα τέχνης, αβγά υψηλής ζαχαροπλαστικής συνεχίζουν ν΄αποτελούν το πιο ευγενικό πασχαλινό δώρο για… μεγάλα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου. Στην πρώτη γραμμή, φυσικά, τα σοκολατένια αβγά, τόσο περίτεχνα και όμορφα, που πραγματικά δεν θέλεις να τα χαλάσεις!

Σαν το αβγό του Σπύρου Πεδιαδιτάκη από το Ourse. Φτιαγμένο από πραλίνα φουντουκιού, περιέχει τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Διακοσμημένο με φύλλο χρυσού, είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα μεγαλύτερο κέλυφος από σοκολάτα 65%, κατακόκκινο εξωτερικά. Σίγουρα εντυπωσιακό, εκτός από απολαυστικό…

Στους ζεστούς τόνους της σοκολάτας, το αβγό της Madame Fraise, δια χειρός Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι μια δημιουργία από σοκολάτα γάλακτος Forastero 40% με αφράτη πραλίνα από φουντούκια του Piemonte. Πάνω του, λεπτά κορδόνια σοκολάτας σχηματίζουν μια φωλιά που κλείνει καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πανέμορφο!

O Dimitris Economides είναι συνώνυμος πλέον με τα αρτίστικα αβγά-γλυπτά· άλλωστε το επίθετο "pastrytect” τον χαρακτηρίζει. Σοκολατένιες δημιουργίες για λεπτά γούστα, που πραγματικά λυπάσαι να τα χαλάσεις! Φέτος, το περίφημο Cubist Egg του είναι μια δημιουργία από σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα ινδοκάρυδου και μια pâte de fruits από μπανάνα και passion fruit.

Το αβγό Tourbillon, πάλι, γίνεται από μαύρη σοκολάτα 66%, καραμέλα και πραλίνα καλαμποκιού.
Με την παιχνιδιάρικη διάθεση του αντισυμβατικού καλλιτέχνη αντιμετωπίζει τ’ αβγά του ο Antonis Selekos. Τα τρία διαφορετικά αλλά στο ίδιο ύφος Easter Eggs 23, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τα εναλλακτικά γούστα:

Τhe Petrol Green and Gold Egg: από σοκολάτα γάλακτος, βούτυρο κακάο και χρυσά στοιχεία. Ακατάστατες χρυσοκίτρινες πινελιές επάνω σε πετρόλ φόντο…

Τhe White Egg: μαύρη σοκολάτα με στοιχεία λευκής σοκολάτας. Ένα αβγό που βγαίνει μέσα από ένα λευκό τσαλακωμένο "χαρτί”…

The Red Egg: μαύρη σοκολάτα με στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Κατακόκκινη σαγρέ ματ επιφάνεια με ακανόνιστα ριγμένα θραύσματα λευκής σοκολάτας…
Τα προπαραγγέλνετε τηλεφωνικά και τα παραλαμβάνετε από το κατάστημα.
Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 34ο Ν.Ψυχικό τηλ. 21 0675 5000
Noble Pastry-Madame Fraise, Λεωφ. Υμηττού 225, Παγκράτι τηλ. 211 4186086
Ourse, Μυστρά 39 Α. Γλυφάδα τηλ. 212 10670190
Antonis Selekos, Εριφύλης 2, Παγκράτι τηλ. 210 7248888