Πασχαλινά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου Μπενάκη.

Πάσχα

Χειροποίητες λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αβγά και πρωτότυπα διακοσμητικά και κοσμήματα περιμένουν να τα ανακαλύψετετε.

Πάσχα

Πάσχα

Η γκάμα των επιλογών αποτελείται από πανέμορφες λαμπάδες με χειροποίητη διακόσμηση από τη Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α) του Μουσείου Μπενάκη. Θα βρείτε για παράδειγμα λαμπάδα με χειροποίητη φιγούρα ναύτη (40€), λαμπάδες με χειροποίητα λουλούδια από μετάξι, παπαρούνες και ανεμώνες (35 €), λαμπάδες από αγνό κερί μέλισσας με κεραμική διακόσμηση ζωγραφισμένη στο χέρι από την Κατερίνα Λατούφη σε σχέδια εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη αλλά και διακοσμητικά αβγά από ακρυλικό με σχέδια που αναπαράγουν λεπτομέρειες από τη συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα (45 €), λαμπάδες των Aluminati με διακόσμηση εμπνευσμένη από χελιδονόψαρα σε μεταξωτό χιτώνα που είχε υφάνει η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού για τις Ωκεανίδες του "Προμηθέα Δεσμώτη" στις πρώτες Δελφικές Εορτές (25 €), λαμπάδες με τεχνική κολλάζ της Νίκης Ορφανού (28 €), λαμπάδες της Κατερίνας Χριστοφορίδη με χάρτινη διακόσμηση με τεχνική Origami (28 €) και πολλά άλλα. 

Δείτε όλη τη συλλογή στο benakishop.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".