Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ στην Callirrhoë

Η γκαλερί παρουσιάζει τις ατομικές εκθέσεις της Minda Andrén, «tongue gloves trick trees», και του Νικόλα Βεντουράκη, «The sound is never instantaneous».

Minda Andrén tongue gloves trick trees

Δύο νέα ατομικά πρότζεκτ εγκαινιάζονται στον χώρο της Callirrhoë από την Τετάρτη 15 Μαρτίου: η έκθεση "tongue gloves trick trees" της Minda Andrén και τη νέα επιμελητική σειρά της γκαλερί "one work show series", με πρώτη παρουσίαση το έργο του Νικόλα Βεντουράκη, "The sound is never instantaneous". Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Ολυμπία Τζώρτζη.

"tongue gloves trick trees" (15/3-3/6)

Minda Andrén tongue gloves trick trees
Minda Andrén, "Twins II", 2021, Oil, pigmented gesso on canvas, 41 x 30 x 2 cm, Unique © the artist

Ισιώστε την πλάτη σας, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Φανταστείτε τώρα ότι όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Μέσα στα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι φανταστιακοί μας κόσμοι θα ενωθούν με αυτόν που ζούμε τώρα, θα ζήσουμε ταυτόχρονα διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας και μέσω της ζωγραφικής θα ανοίξει ένα παράθυρο σε φανταστικές πραγματικότητες. Αυτή είναι η έκθεση "tongue gloves trick trees" της Minda Andrén. Επανεξετάζοντας τον μεταμοντερνιστικό τρόπο ζωής –την πράξη της επανερμηνείας των θεμελίων της δυτικής φιλοσοφίας– και προσπαθώντας να σκεφτούμε την ανθρωπότητα που αντιμετωπίζει μια μεταμοντέρνα/ μετακαπιταλιστική εποχή, βρίσκουμε ακόμα χρόνο να αφήσουμε τη φαντασία μας να περιπλανηθεί ελεύθερα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας παραθυράκια.

"The sound is never instantaneous to the flash" (15/3-8/4)

Νικόλας Βεντουράκης
© the ar
Νικόλας Βεντουράκης

Λαμβάνοντας υπόψη μια εσωτερική επιθυμία συνεργασίας με κάθε καλλιτέχνη χωρίς κάποιο επίκτητο εμπόδιο, η Callirrhoë παρουσιάζει μια νέα επιμελητική σειρά υπό τον (υπο)τίτλο "one work show series", η οποία θα παρουσιαστεί εντός του κύριου εκθεσιακού χώρου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διαθεσή τους ένα χώρο 10m2, το χρονικό πλαίσιο παρουσίασης 25 ημερών και θα παρουσιάσουν είτε ένα έργο είτε μια in situ εγκατάσταση. Σκοπός αυτών των σύντομων εκθέσεων είναι η στενή συνεργασία με επιλεγμένους καλλιτέχνες που, εκτός από τη σημασία τους για το πρόγραμμα της Callirrhoë, κατέχουν ενεργό ρόλο στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς.

Ο Νικόλας Βεντουράκης και το έργο του "The sound is never instantaneous" to the flash θα είναι η πρώτη παρουσίαση αυτής της ενότητας. Ο ίδιος εξερευνά μέσα από το μέσο της φωτογραφίας την ασάφεια της εικόνας και τη σχέση μεταξύ των γενεών. Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο φιλμ ο καλλιτέχνης επιδιώκει να απαθανατίσει πορτρέτα ατόμων που όλοι μαζί δημιουργούν ένα σύνολο. Πώς διαμορφώνει, λοιπόν, η συλλογική αφήγηση την προσωπική αφήγηση και το αντίστροφο;

Εγκαίνια: 15/3 (7-10 μ.μ.)

Info: Callirrhoë | από 15/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 2-8 μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Minda Andrén, T"ongue ear eye, Uterus spine prostate leg, Stomach arm", 2022, Oil, pigmented gesso on canvas, 50 x 40 x 2 cm, Unique © the artistphoto © Jessica Mauer.​​

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Callirrhoë

Σίνα 9
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

"Σκυλονουάρ": Από τα σκυλάδικα στα βιβλιοπωλεία

Το graphic novel των Δημήτρη Κερασίδη και Δημήτρη Κρις-Αγκαράι (εκδ. Μικρός Ήρως) που καταπιάνεται με τη δεκαετία του ‘80 παρουσιάζεται στο Κομπραί.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Μανώλη Γλέζο με νέο πολυχώρο

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επιβεβαίωσε σε σχετική συνάντηση την πρόθεσή του Δήμου να προχωρήσει στη δημιουργία Πολυχώρου Μνήμης και Δράσης.