Η τέχνη συναντά τη φιλοξενία στο νέο πρότζεκτ των Brown Hotels με την Art Athina

Μια εικαστική έκθεση ξεδιπλώνεται σε τέσσερα ξενοδοχεία της διεθνούς αλυσίδας.

Chryssa, Neon Box, MIHALARIAS ART

Η τέχνη συναντά την φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Ομόνοια, μέσα από την εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στα λόμπι τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας. Με την επιμέλεια της Art Athina παρουσιάζονται έργα τέχνης από 26 γκαλερί που συμμετέχουν στον μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό θεσμό της χώρας, την Art Athina. Οι εκθέσεις θα εγκαινιαστούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ενώ θα είναι ανοιχτές στο κοινό από 16/3. 

Antonakis, Study of Ryusuke Nakano outside Selfridges in 2005, Eleftheria Tseliou Gallery
Antonakis, "Study of Ryusuke Nakano outside Selfridges in 2005", Eleftheria Tseliou Gallery

H αγάπη και το ενεργό ενδιαφέρον των Brown Hotels σε δράσεις που αφορούν την τέχνη και η αφοσίωση τους στην ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της πόλης οδήγησαν στη συνεργασία τους με τον μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό θεσμό της χώρας, την Art Athina.

Στο πλαίσιο της συνέργειας αυτής προέκυψε η δράση που παρουσιάζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: μια σπονδυλωτή έκθεση που εκτός των άλλων θα ενισχύσει τη σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό, προβάλλοντας το ξενοδοχείο ως ένα νέο σημείο συνάντησης, γνωριμίας και επικοινωνίας των καλλιτεχνών με το ευρύ κοινό.   

Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 26 Απριλίου τα λόμπι των Βrown Hotels από χώροι υποδοχής μετατρέπονται σε γκαλερί προσφέροντας μια διαφορετική πολιτιστική εμπειρία στους επισκέπτες τους. Οι 26 ελληνικές αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν σε αυτήν την pop up έκθεση επέλεξαν έργα καταξιωμένων και νεότερων εικαστικών δημιουργών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο. 

Evangelos Papagiannis, Composition, Gallery ArtPrisma
Evangelos Papagiannis, Composition, Gallery ArtPrisma

Συγκεκριμένα, οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τα έργα είναι: Brown Lighthouse Athens, Βrown Kubic, Dave Red Athens και Βrown Acropol.

Οι αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν είναι: a.antonopoulou.art, Agathi Kartalos, Alibi Gallery, Allouche Benias Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Art Zone 42, Artower Agora, ASTROLAVOS art galleries, Athens Art Gallery, CAN Christina Androulidaki gallery, CITRONNE Gallery, Dio Horia, ekfrasi - yianna grammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Gallery 7, Gallery Art Prisma, GENESIS GALLERY, Kalfayan Galleries, MIHALARIAS ART, Peritechnon Karteris art gallery, Rebecca Camhi Gallery, Roma Gallery, Skoufa Gallery, Technohoros art gallery, THE BREEDER, Zoumboulakis Galleries.

Εγκαίνια: 23/3 (1 μ.μ., Brown Lighthouse Athens)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Brown Hotels X Art Athina

  • Μεικτά Μέσα

Η τέχνη συναντά τη φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Ομόνοια, μέσα από τη σπονδυλωτή εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στα λόμπι τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας. Έργα τέχνης καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών από 26 γκαλερί που συμμετέχουν στην Art Athina θα παρουσιαστούν στους χώρους μέχρι τέλη Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (22-28/4)

Μια ομάδα δημιουργών τιμά τον Στέλιο Φαϊτάκη, ο Κώστας Τσόκλης διερευνά τα σύγχρονα ΜΜΕ, και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Η Λίζη Καλλιγά στήνει μια ασυνήθιστη έκθεση στο Αρχείο Ακριθάκη

Το πρότζεκτ "Ο Άσπρος Τοίχος" αποτελείται από μία αέναη βιντεοπροβολή και 9 φωτογραφίες.