Έργα πρωτοπόρων της μοντέρνας τέχνης εξεικονίζουν τον ψυχικό κόσμο του ατόμου

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων είναι η ανθρωποκεντρική θεματική και η εστίαση στην προσωπογραφία.

Picabia Visage de Femme The Human Condition

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ομαδική έκθεση "The Human Condition: from Modernity to the Contemporary". Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23/2.

Στην έκθεση, καλλιτέχνες των ιστορικών πρωτοποριών όπως ο André Derain, ο Giorgio de Chirico, ο Otto Dix, ο Jean Fautrier και ο Francis Picabia συνομιλούν με καλλιτέχνες του ύστερου μοντερνισμού όπως ο Eduardo Arroyo και ο Andy Warhol, ενώ ο διάλογος αυτός συνεχίζεται με σύγχρονους καλλιτέχνες της ζωγραφικής σχολής του Βερολίνου όπως ο Peter Böhnisch, ο Thomas Grünfeld, ο David Nicholson, ο Δημήτρης Τζαμουράνης, ο Thomas Virnich, ο René Wirths, η Sandra Vásquez de la Horra και ο John Isaacs. 

The Human Condition Böhnisch First Contact 2, 2022
Böhnisch, First Contact 2, 2022
The Human Condition Derain-Portrait de jeune fille sur fond noir
Derain-Portrait de jeune fille sur fond noir

Θέτοντας ως αφετηρία τη δεκαετία του 1920, η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών οι οποίοι αποτέλεσαν σταθμό στη διαμόρφωση της μοντέρνας τέχνης. Καλύπτοντας, λοιπόν, ένα φάσμα εκατό περίπου χρόνων, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί στην εξέλιξη της ανθρώπινης αναπαράστασης μέχρι τη σημερινή εποχή. 

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων είναι η ανθρωποκεντρική θεματική και η εστίαση στην προσωπογραφία ως μέσο που προσφέρει τη δυνατότητα εξεικόνισης της προσωπικότητας, των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου του απεικονιζόμενου μέσα από το αντιληπτικό πρίσμα του δημιουργού.

Εγκαίνια: 23/2 (7.30-9.30 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά | 23/2-18/3 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ. & 5.30-9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ. & 5.30-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας άντρας-τρεις ταυτότητες: Αυτό είναι το νέο αστυνομικό των εκδόσεων Πατάκη

Κυκλοφόρησε μόλις το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Μπυσσί "Τρεις ζωές την εβδομάδα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/10/2025

Το Σπίτι του Ελύτη γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας

Το μουσείο παρουσιάζει μία νέα σειρά δράσεων για τον Νοέμβριο.

Radio Free Europe: ο Κοσμάς Νικολάου εκπέμπει από το Παρίσι

Ο Κοσμάς Νικολάου… εκπέμπει από το Παρίσι με αφορμή την έκθεση "Radio Free Europe" που παρουσιάζει στην Petite Galerie - Cité internationale des arts.

Η ιστορική Οικία Δαβάκη στην Καλλιθέα γίνεται μουσείο

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών αναστήλωσης.

5 λόγοι για να δεις την έκθεση "all aboard" στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Μερικά fun facts από τον επιμελητή του πρότζεκτ Κώστα Πράπογλου, που θα μας παρακινήσουν να πάμε μέχρι το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το "Αμόνι" στα Πετράλωνα

Το σποτ που αγαπά όλη η πλατεία Μερκούρη μάς ανοίγει τον μικρόκοσμό του -κυριολεκτικά- στη στήλη όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μιλούν για τον χώρο τους, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του βιβλίου.