Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους © Ανδρέας Καμουτσής

Το TAF / the Art Foundation παρουσιάζει το φωτογραφικό πρότζεκτ του Ανδρέα Καμουτσή με τίτλο "Μια Θέση Ανάμεσά τους", σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Βούτσα.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ του Ανδρέα που διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός Fujifilm Χ-Series. Με σημείο αναφοράς την γλώσσα της εικόνας, ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους
© Ανδρέας Καμουτσής

Μέσα από 56 φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του είδος φωτογραφίας, αυτό της φωτογραφίας δρόμου, ο Ανδρέας Καμουτσής μας ξεναγεί σε νέα αλλά και γνώριμα μέρη με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας συλλαμβάνοντας στιγμές που περνούν γρήγορα από μπροστά μας, αλλά μένουν και αποτυπώνονται ανεξίτηλα στον καμβά της ζωής μας, διαμορφώνοντας μελλοντικά τον ψυχισμό μας. Το σύνολό τους υποδηλώνει μια αέναη αναζήτηση, που εκφράζεται μέσω του προσωπικού αγώνα ύπαρξης κάθε ανθρώπου μέσα κι έξω από τις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους
© Ανδρέας Καμουτσής

Στα πλαίσια της έκθεσης, οι εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Κατερίνα Ραμαντάνη και Αναστασία Βούτσα καλούν τους θεατές στις ομάδες art therapy που θα συντονίσουν στον χώρο του TAF/ The Art Foundation.  

Μέσα από τα εργαστήρια εικαστικής ψυχοθεραπείας, βασισμένα στην θεωρία και στις τεχνικές της Therapeutic Photography και των έργων της συλλογής του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή, θα διαδραματιστεί μια αλληλεπίδραση μεταξύ της εικόνας που εκτίθεται και της δημιουργικής διαδικασίας που θα παραχθεί, εκφράζοντας το ιδιαίτερο εσωτερικό κάδρο του ατόμου.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή για τα δωρεάν εργαστήρια ή την ημέρα των εγκαινίων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγκαίνια: 14/2 (7 μ.μ.)

Info: TAF / The Art Foundation | 14-19/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.