Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

Dandelion Seekers

Το OKAY initiative space εγκαινιάζει το "Dandelion Seekers". Μια συνεργατική επιμέλεια των Zoe Metra & Captain Stavros, που γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Αθήνα - Παρίσι, με πρόθεση την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών κοινοτήτων των δύο πόλεων, στις 2/2, 7 μ.μ.

Μια ιδιότυπη νοσταλγία προς ένα δυσοίωνο μέλλον μοιάζει να αποτελεί την νέα, υπερτοπική ταυτότητα καταγωγής της γενιάς μας. Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που συντίθεται στο ΟΚΑΥ αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων • αποτυπώνοντας τις μη μεταβολισμένες ανησυχίες του συλλογικού μας ασυνείδητου και απεικονίζοντας τη σκοτεινότητα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε.

Dandelion Seekers

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Vasilis Galanis, Katerina Dania, Konstantinos Mouchtaridis, Myrto Patramani, Phoebe Koutselos, Celia Boulesteix, Constance Tabourga, Augustin Katz, Clara Cimelli, Matthias Odis, Zoe Metra

Εγκαίνια: 2/2 (7-10 μ.μ.)

Info: OKAY initiative space | 2-19/2 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Κυρ.: 5-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει η κβαντική φυσική με τον "Μύθο του Σίσυφου" του Αλμπέρ Καμύ;

Στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Νανόπουλου αναδύεται έτσι ένα νέο φιλοσοφικό σύστημα, που θυμίζει τη φιλοσοφία του παραλόγου, όπως την παρουσίασε ο Καμύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2026

Όταν λες "κρίση ανδρικής ταυτότητας";

Με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα βιβλία, σειρές, παραστάσεις που καταπιάνονται με την κρίση της αρρενωπότητας και την ανδρότητα σήμερα αναρωτιόμαστε πόσο αυτά λειτουργούν συμπεριληπτικά ή αποπροσανατολιστικά.

Οι νικητές των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων για το 2025

Αναλυτικά όσοι ξεχώρισαν από τις αρμόδιες κριτικές επιτροπές στη λογοτεχνία, τη λογοτεχνική μετάφραση και το παιδικό βιβλίο για το 2025.

Μια συζήτηση για την "All Included" έκθεση της Μαρίας Οικονομοπούλου

Με αφορμή την ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, θα συνομιλήσει με την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη.

Οι νέες αφίξεις βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Βιβλία για παιδιά που πραγματεύονται την ανάγνωση και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και ένα εκπαιδευτικό υλικό, με ορισμούς και εξηγήσεις μαθηματικών όρων.

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".