25 εικαστικοί αναζητούν τρόπους διαφυγής από την αγχώδη καθημερινότητα της Αθήνας

Άλλη μια ομαδική έκθεση της Fokianou Art Space σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή μέσα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Escapism in Athens © Βασιλική Κανέλλου

Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων αγχωτική, ιδιαίτερα όταν ζεις στη μεγάλη πόλη. Συχνά το άτομο βιώνει δυσάρεστες, βαρετές, ακόμη και μίζερες στιγμές που θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν. Αποζητάμε την φυγή από αυτές, μέσα από δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό και το σώμα από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Οι μέθοδοι διαφυγής μπορεί να ποικίλουν και να είναι ιδιαίτερα διαφορετικοί για τον καθένα, περιλαμβάνοντας τα ταξίδια, το διάβασμα, τη μουσική, τον αθλητισμό, το χορό, την κηπουρική, αλλά και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το άσκοπο περπάτημα στη πόλη, το περιστασιακό σεξ, ίσως και την απόλαυση του να μη κάνεις απολύτως τίποτα. 

Escapism in Athens
© Geeta Roopnarine

Escapism in Athens
© Δέσποινα Πανταζή

Escapism in Athens
© Kαλλιόπη Κουκλινού

Διερευνώντας ότι μας οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη, η FokiaNou Art Space, συνεχίζοντας τις ομαδικές εκθέσεις του Ιανουαρίου με θέμα την Αθήνα, πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης, ζητώντας τους να αναδείξουν τις χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής, σε οποιαδήποτε μορφή. Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, παρουσιάζεται στην έκθεση "Escapism in Athens" που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή 25 εικαστικών σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μαριανέλη Αναστασιάδου, Μαρία Αργυρακοπούλου, Adrienne Delbecq-Backos, Δήμητρα Γούναρη, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Βασιλική Κανέλλου,  Μαρία Καρασαββίδου, Καλλιόπη Κουκλινού, Mary Cox, Γιώργος Κωστάκης, Κώστας Λαλές, Πάνος Λιάπης, Δήμητρα Μαλταμπέ, Μαρία Μπουρμπού,  Δέσποινα Πανταζή,  Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Maggy Τουλιάτου,  Κωνσταντίνα Χαλκιά, Σοφία Χαρώνη, Κατερίνα Χριστοπούλου, Δημήτρης Χρυσαφίδης

Escapism in Athens
© Σοφία Χαρώνη

Εγκαίνια: 19/1 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 19/1-4/2 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

"Σκυλονουάρ": Από τα σκυλάδικα στα βιβλιοπωλεία

Το graphic novel των Δημήτρη Κερασίδη και Δημήτρη Κρις-Αγκαράι (εκδ. Μικρός Ήρως) που καταπιάνεται με τη δεκαετία του ‘80 παρουσιάζεται στο Κομπραί.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Μανώλη Γλέζο με νέο πολυχώρο

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επιβεβαίωσε σε σχετική συνάντηση την πρόθεσή του Δήμου να προχωρήσει στη δημιουργία Πολυχώρου Μνήμης και Δράσης.