Η Πάκυ Βλασσοπούλου αναρωτιέται πως βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει

Η έκθεση με τίτλο "A day after a day after a day after a day" προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί.

A day after a day after a day after a day

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η έκθεση της Πάκυ Βλασσοπούλου με τίτλο "A day after a day after a day after a day" στο One Minute Space. Η έκθεση προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί. 

Αυτό που απασχολεί την καλλιτέχνιδα είναι πώς βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει. Πρώτο έργο στη σειρά αυτή είναι αυτό που δούλεψε με την Δανάη Γιαννόγλου για την έκθεση "Missing Homes" που επιμελήθηκε στην Ολλανδία (2021) και το επόμενο θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο, σε επιμέλεια της Μαρίας-Θάλεια Καρρά. Η τωρινή έκθεση προέκυψε μετά από πρόσκληση από τον Florent Frizet με τον οποίο δουλέψαν μαζί για την υλοποίηση της.

Διαβάστε Επίσης

Η καλλιτέχνις επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Λέρο το 2020 στο πλαίσιο του "Island Hopping ΙΙ" του Sterna Art Project. Τον Δεκέμβριο του 2021, ταξίδεψε με τη Ντόρα Οικονόμου και τη Σοφία Πρίφτη στην Λέρο για την εκπόνηση της έρευνας που χρηματοδότησε το ΥΠΠΟΑ. Οι συζητήσεις τους ήταν καθοριστικές και πολλά από όσα είπαν υπάρχουν μέσα στα έργα. Τα αντικείμενα που παρουσιάζει η Πάκυ Βλασσοπούλου κουβαλούν στοιχεία από υλικό που της έδωσαν φίλοι - μεταξύ των οποίων η Μαρία-Θάλεια Καρρά και ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εγκαίνια: 14/1 (6-10 μ.μ.)

Info: One Minute Space | 14/1-11/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".