Η Πάκυ Βλασσοπούλου αναρωτιέται πως βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει

Η έκθεση με τίτλο "A day after a day after a day after a day" προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί.

A day after a day after a day after a day

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η έκθεση της Πάκυ Βλασσοπούλου με τίτλο "A day after a day after a day after a day" στο One Minute Space. Η έκθεση προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί. 

Αυτό που απασχολεί την καλλιτέχνιδα είναι πώς βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει. Πρώτο έργο στη σειρά αυτή είναι αυτό που δούλεψε με την Δανάη Γιαννόγλου για την έκθεση "Missing Homes" που επιμελήθηκε στην Ολλανδία (2021) και το επόμενο θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο, σε επιμέλεια της Μαρίας-Θάλεια Καρρά. Η τωρινή έκθεση προέκυψε μετά από πρόσκληση από τον Florent Frizet με τον οποίο δουλέψαν μαζί για την υλοποίηση της.

Διαβάστε Επίσης

Η καλλιτέχνις επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Λέρο το 2020 στο πλαίσιο του "Island Hopping ΙΙ" του Sterna Art Project. Τον Δεκέμβριο του 2021, ταξίδεψε με τη Ντόρα Οικονόμου και τη Σοφία Πρίφτη στην Λέρο για την εκπόνηση της έρευνας που χρηματοδότησε το ΥΠΠΟΑ. Οι συζητήσεις τους ήταν καθοριστικές και πολλά από όσα είπαν υπάρχουν μέσα στα έργα. Τα αντικείμενα που παρουσιάζει η Πάκυ Βλασσοπούλου κουβαλούν στοιχεία από υλικό που της έδωσαν φίλοι - μεταξύ των οποίων η Μαρία-Θάλεια Καρρά και ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εγκαίνια: 14/1 (6-10 μ.μ.)

Info: One Minute Space | 14/1-11/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Δεκέμβριος στην Εθνική Πινακοθήκη είναι άκρως γιορτινός

Ένα πλούσιο εικαστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα μάς περιμένει τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2025

Σύγχρονοι καλλιτέχνες συζητούν για τη μοναδικότητα της Λαυρεωτικής

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την εν εξελίξει έρευνα και τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή.

'everynight': Κάτι υπέροχο ξεκινά στους κινηματογράφους της Αθήνας

Από τις 2 Δεκεμβρίου, καθημερινά για δύο εβδομάδες, ένα διαφορετικό έργο εντάσσεται εμβόλιμα στον προγραμματισμένο κορμό προβολών κάθε αίθουσας, πριν από την κύρια ταινία της βραδιάς.

Ελεύθερη είσοδος και πάρτι στο Μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Το Μουσείο "Μαρία Κάλλας" του Δήμου Αθηναίων τιμά φέτος την επέτειο της γέννησης της μεγάλης ντίβας της όπερας με ένα διπλό κάλεσμα προς το κοινό.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας προσγειώνεται στην Τεχνόπολη

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Χάρης Δούκας βάζουν την Αθήνα δυναμικά στον παγκόσμιο λογοτεχνικό χάρτη.

"14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας": Το νέο βιβλίο του Σταύρου Θεοδωράκη μόλις κυκλοφόρησε

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνεργασία με τον Άρη Βουρβούλια, μιλά στο νέο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για θέματα από τις γυναικοκτονίες ως την παχυσαρκία και τις επιδοτήσεις.

Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο

Εικαστικά πρότζεκτ που μόλις εγκαινιάστηκαν και αφιερώματα που περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου.