Η Πάκυ Βλασσοπούλου αναρωτιέται πως βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει

Η έκθεση με τίτλο "A day after a day after a day after a day" προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί.

A day after a day after a day after a day

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η έκθεση της Πάκυ Βλασσοπούλου με τίτλο "A day after a day after a day after a day" στο One Minute Space. Η έκθεση προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί. 

Αυτό που απασχολεί την καλλιτέχνιδα είναι πώς βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει. Πρώτο έργο στη σειρά αυτή είναι αυτό που δούλεψε με την Δανάη Γιαννόγλου για την έκθεση "Missing Homes" που επιμελήθηκε στην Ολλανδία (2021) και το επόμενο θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο, σε επιμέλεια της Μαρίας-Θάλεια Καρρά. Η τωρινή έκθεση προέκυψε μετά από πρόσκληση από τον Florent Frizet με τον οποίο δουλέψαν μαζί για την υλοποίηση της.

Διαβάστε Επίσης

Η καλλιτέχνις επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Λέρο το 2020 στο πλαίσιο του "Island Hopping ΙΙ" του Sterna Art Project. Τον Δεκέμβριο του 2021, ταξίδεψε με τη Ντόρα Οικονόμου και τη Σοφία Πρίφτη στην Λέρο για την εκπόνηση της έρευνας που χρηματοδότησε το ΥΠΠΟΑ. Οι συζητήσεις τους ήταν καθοριστικές και πολλά από όσα είπαν υπάρχουν μέσα στα έργα. Τα αντικείμενα που παρουσιάζει η Πάκυ Βλασσοπούλου κουβαλούν στοιχεία από υλικό που της έδωσαν φίλοι - μεταξύ των οποίων η Μαρία-Θάλεια Καρρά και ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εγκαίνια: 14/1 (6-10 μ.μ.)

Info: One Minute Space | 14/1-11/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ποιος σταθμός του μετρό μεταμορφώνεται για τα Χριστούγεννα με βιβλιο-δράσεις;

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με βιβλία, μια δανειστική βιβλιοθήκη και δράσεις για παιδιά φέρνουν γιορτινό αέρα στο μετρό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Το Domatio γεμίζει με έργα τέχνης για δύο σαββατοκύριακα

Μία νέα ομαδική έκθεση που εστιάζει στη συνάντηση, την ανταλλαγή και την καλλιτεχνική σύνδεση.

"Η μητέρα μου γελάει": Το τελευταίο βιβλίο της Σαντάλ Άκερμαν στα ελληνικά

Το βιβλίο που έγραψε η σημαντική σκηνοθέτρια λίγο πριν το τέλος της ζωής της μητέρας της μπλέκει κειμενικά θραύσματα, έγχρωμες φωτογραφίες από το αρχείο της και στιγμιότυπα από ταινίες της. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλήθος.

Ο Soteur και οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το νέο coloring book "Η τέχνη αλλιώς"

Μια διαδραστική εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με Q&A και υπογραφές βιβλίων από τον δημιουργό.

Τα βιβλία μιλούν σε αυτή τη βιβλιοθήκη του Ίδρυματος Γουλανδρή

Η "Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη" επιστρέφει και δίνει ξανά τη δυνατότητα στους επισκέπτες να "δανειστούν" τα "βιβλία" της, δηλαδή να κάνουν μια συζήτηση με ανθρώπους που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.

"Boys With Feelings": Το νέο φωτογραφικό άλμπουμ του Κωστή Φωκά παρουσιάζεται στο Hyper Hypo

Το Hyper Hypo θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου όπου τα αντρικά σώματα μεταμορφώνονται σε τοπία, σε μια βραδιά με μουσική ειδικά επιμελημένη από τον ίδιο.

Το νέο βιβλίο του ΜΙΕΤ είναι μια ανδρομή στα θεμέλια της δημοκρατίας

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το βιβλίο "Δημοκρατία – Ιστορική αναδρομή" του σημαντικού πολιτικού στοχαστή John Dunn.