Η Ηώ Αγγελή εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον

Η εγγύτητα της ανθρώπινης φύσης με το περιβάλλον σε ένα νέο, αισθητηριακά έντονο, τοπίο.

Ηώ Αγγελή Slalom @ZoumboulakisGalleries, StudioVaharidis

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή "Slalom” -Μια διαδρομή αλλιώς", που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και διαρκεί έως 11 Μαρτίου.

Η Ηώ Αγγελή, στην καινούργια της ενότητα, ερευνά την εγγύτητα της ανθρώπινης φύσης με το περιβάλλον δημιουργώντας ένα νέο, αισθητηριακά έντονο, τοπίο. Σε μια εποχή σοβαρών αλλαγών, ανατροπών και ρευστότητας η κίνηση γίνεται σε μορφή slalom. Η ενότητα ‘Slalom‘ αποτυπώνει, μεταφορικά, μία διάθεση  αποφυγής των εμποδίων που δυσκολεύουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε οριοθετημένους και ανοιχτούς, αδιαμόρφωτους χώρους. Οι απεικονίσεις των έργων ξεφεύγουν από την αντικειμενικότητα παραμορφώνοντας αναλογίες και προοπτική, ακυρώνοντας τους τυπικούς οπτικούς κανόνες.

Ηώ Αγγελή Slalom
© Zoumboulakis Galleries

Τα κτίρια που ζωγραφίζει βρίσκονται διάσπαρτα σε τόπους άγνωστους, αλλά βιωματικά γνώριμους. Η φύση, με κάθε λογής πράσινα και φαιά και μπλε της νύχτας, υφαίνει ιστούς, διαταράσσοντας την ομαλότητα της πορείας του βλέμματος, πάνω σε έγχρωμα τελάρα και ασπρόμαυρα σχέδια. Όλα σχεδιάζονται με αντικειμενική ματιά και όλα ανατρέπονται με παλίμψηστες γραφές. Δημιουργεί, με εμμονή, ζωγραφικά έργα με λεπτοφυείς κήπους που εισβάλλουν σε κατοικημένους χώρους. Σε κάθε έργο υπάρχει, ως υπόμνηση, κάποιο κτίσμα που τροφοδοτείται από τον μύθο και την αλληγορία. Τοπογραφία που ελίσσεται η ζωγραφική της, γλιστρά μαγικά από το πραγματικό, στο φαντασιακό, για να υποκύψει στο απρόβλεπτο. Η Ηώ Αγγελή ολοκληρώνει μια ιστορία, εισχωρώντας στο βάθος της αφήγησης.  

IoAngeli_Camping_XrwmatistaMoliviaSeXarti_35X50cm_20-22
© Zoumboulakis Galleries

Η Ηώ Αγγελή σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου (1988-91), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.  'Έχει παρουσιάσει το έργο της σε μεγάλο αριθμό ατομικών εκθέσεων και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 'Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη από το 2013.

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη | 2/1-11/3 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11 π.μ -8 μ.μ ., Τετ. & Σάβ. 11 π.μ –3 μ.μ | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Πλατεία Κολωνακίου 20
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εσύ ξέρεις ποια ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια στην Ελλάδα;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος ο συλλογικός τόμος "Μαρία Πλυτά: Η πρώτη σκηνοθέτρια του ελληνικού κινηματογράφου" τον οποίοι επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μπέτυ Κακλαμανίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

"Nature inside the walls": Αφιέρωμα για την αστική βιοποικιλότητα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Μία διατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου και του Μάριου Φούρναρη.

Ωδή στο ασπρόμαυρο είναι η νέα έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Μια πολυδιάστατη συνομιλία γύρω από τα όρια του χρωματικού φάσματος.

Ημερίδα για τη διαχρονικότητα των Κυκλάδων ετοιμάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity αναδεικνύει τα ελληνικά νησιά ως ένα ζωντανό εργαστήριο συμμετοχής και συνεργασίας.

"Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά": Ένα νέο φεστιβάλ αλλάζει τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης

Σε ένα ζωντανό σκηνικό ιστορίας, τέχνης και συλλογικής μνήμης μετατρέπεται ο Πειραιάς αυτό το Σαββατοκύριακο.