Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

Volatile Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Οι εικαστικοί Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, και στη συνέχεια στο Slade School of Fine Art του University College του Λονδίνου. Τα κοινά τους ενδιαφέροντα και οι συμπληρωματικοί τομείς έρευνας τις φέρνουν κοντά συχνά κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, σε projects και εκθέσεις. Παρόλο που και οι δύο εξερευνούν διάφορα μέσα στο καλλιτεχνικό τους έργο, τα κοινά νήματα της φύσης και της παρατήρησης τις ευθυγραμμίζουν σε αυτή την έκθεση.

Volatile Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Η έκθεση "Volatile" αφορά τον χρόνο και το πέρασμά του. Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπό του σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα. Τα βότσαλα λειαίνονται υπομονετικά από το νερό, καθώς και από την επαφή τους μεταξύ τους. Η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός, πριν εξαφανιστεί ξανά για έναν ολόκληρο αιώνα. Το μπλε οινόπνευμα, που παραπέμπει στη θάλασσα μέσα σε ένα ποτήρι, εξατμίζεται και φλέγει, προσφέροντας την ουσία του με μια διαφορετική μορφή.

Volatile Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Ο άνθρωπος προσπαθεί να συλλάβει και να καταλάβει τον χρόνο, χωρίς αποτέλεσμα. Η μέτρησή του είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, είτε με τις φάσεις του φεγγαριού, είτε με τα βότσαλα σε μια κλεψύδρα από βάζα. Η ίδια η φύση είναι ασταθής, γεννιέται και μεταλλάσσεται σε έναν αιώνιο κύκλο, που τονίζει αλλά και αψηφά την παροδικότητα και το πέρασμα του χρόνου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης, επικοινωνήστε με την Eleftheria Tseliou Gallery. www.tseliougallery.com

Info: Holy Trinity Greek Orthodox Church, Fleischmarkt 13, 1010 Βιέννη, Αυστρία | 3-11/12

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.