Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

Volatile Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Οι εικαστικοί Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, και στη συνέχεια στο Slade School of Fine Art του University College του Λονδίνου. Τα κοινά τους ενδιαφέροντα και οι συμπληρωματικοί τομείς έρευνας τις φέρνουν κοντά συχνά κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, σε projects και εκθέσεις. Παρόλο που και οι δύο εξερευνούν διάφορα μέσα στο καλλιτεχνικό τους έργο, τα κοινά νήματα της φύσης και της παρατήρησης τις ευθυγραμμίζουν σε αυτή την έκθεση.

Volatile Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Η έκθεση "Volatile" αφορά τον χρόνο και το πέρασμά του. Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπό του σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα. Τα βότσαλα λειαίνονται υπομονετικά από το νερό, καθώς και από την επαφή τους μεταξύ τους. Η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός, πριν εξαφανιστεί ξανά για έναν ολόκληρο αιώνα. Το μπλε οινόπνευμα, που παραπέμπει στη θάλασσα μέσα σε ένα ποτήρι, εξατμίζεται και φλέγει, προσφέροντας την ουσία του με μια διαφορετική μορφή.

Volatile Μαρία Ευσταθίου και Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Ο άνθρωπος προσπαθεί να συλλάβει και να καταλάβει τον χρόνο, χωρίς αποτέλεσμα. Η μέτρησή του είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, είτε με τις φάσεις του φεγγαριού, είτε με τα βότσαλα σε μια κλεψύδρα από βάζα. Η ίδια η φύση είναι ασταθής, γεννιέται και μεταλλάσσεται σε έναν αιώνιο κύκλο, που τονίζει αλλά και αψηφά την παροδικότητα και το πέρασμα του χρόνου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης, επικοινωνήστε με την Eleftheria Tseliou Gallery. www.tseliougallery.com

Info: Holy Trinity Greek Orthodox Church, Fleischmarkt 13, 1010 Βιέννη, Αυστρία | 3-11/12

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.