Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής», αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης π.Χ. χιλιετίας, μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή: Δώρα για το σπίτι και το γραφείο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης από λευκό μάρμαρο, μοναδικά χειροποίητα κεραμικά και αγγεία, μαρμάρινα γλυπτά- πιστά αντίγραφα από τις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, διακοσμητικά βάζα ή κασπώ εμπνευσμένα από τις λιτές φόρμες των αρχαίων κυκλαδικών αγγείων, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που θα  βρείτε στο Cycladic Shop.

Επίσης στο Cycladic Shop διαθέτουν επιλεγμένες εκδόσεις και τον κατάλογο της έκθεσης "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής" με κείμενα και επιμέλεια του Δρ Ιωάννη Δ. Φάππα. O κατάλογος περιλαμβάνει εισαγωγικά κείμενα για τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης χιλιετίας, παρουσίαση των αρχαιοτήτων της έκθεσης και μοναδικές φωτογραφίες των ίδιων των εκθεμάτων αλλά και του κυκλαδικού τοπίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να αγοράστε τα δώρα σας online με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο. Με κάθε αγορά σας από το Cycladic Shop στηρίζετε το έργο του Μουσείου.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής" που θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 παρουσιάζεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) που κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμφωνία προβλέπει τη σταδιακή επιστροφή στην Ελλάδα της συλλογής 161 πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων μοναδικής αρχαιολογικής αξίας του Αμερικανού συλλέκτη Λέοναρντ Στερν 15 από τις αρχαιότητες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Από την αρχιτεκτονική στο βίωμα: Η νέα έκθεση για την έννοια της κατοίκησης στο Chili Art Gallery

"Οι κατοικίες του Εαυτού" του Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες, εξετάζουν την κατοίκηση ως ψυχολογική, υπαρξιακή και συμβολική διεργασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

"Belly of the Fish": Αναζητώντας την εξέλιξη μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο σουρεαλισμό

Η Βαλεντίνα Μπαρτολίνι χρησιμοποιεί βιβλικές εικόνες για να χαρτογραφήσει διαδικασίες ανάπτυξης και μεταμόρφωσης.

Η τέχνη της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ "Από χώμα και νερό"

Παλιοί, αλλά και νεότεροι επαγγελματίες τρίτης γενιάς, μοιράζονται την σκέψη τους γύρω από την κεραμική και το μέλλον του επαγγέλματος.

"Μετα-Διαδρομές": Νέα έκθεση και βιβλίο από τον Ιωάννη Μάζη

Ένας ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη, τη θεωρία και τη γεωπολιτική σκέψη.

Αναδρομική έκθεση για τον διεθνούς φήμης φωτογράφου μόδας Bill Georgoussis

Οι σημαντικότερες στιγμές από την 30ετή πορεία του δημιουργού σε ένα αφιέρωμα στη Λέσβο.

Ο έξαλλος χορός της Bella Baxter γεννά τα "ScreenShots" της Μάτως Ιωαννίδου

Η ατομική έκθεση της ζωγράφου, εμπνευσμένη από το Poor Things του Λάνθιμου, παρουσιάζεται στο Art Project Space.