"Twilight Zone": Μια έκθεση για τις καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης δημιουργίας

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Lena Schmidt με τη Γκαλερί Σκουφά.

Lena Schmidt

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας Lena Schmidt, με τίτλο "Twilight Zone", η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Lena Schmidt με τη Γκαλερί Σκουφά. 

Lena Schmidt

Εμπνευσμένη από τις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, η Schmidt δημιουργεί έργα-ωδές στα καίρια ζητήματα περιορισμού των φυσικών πόρων και της βιωσιμότητας. Πορτραίτα νυχτερινών δασών, κατεστραμμένων δρόμων και δικτύων ηλεκτροδότησης αντηχούν νοερά στα βάθη των μοναχικών πόλεων. Οι λαμπερές εφήμερες διαπεράσεις του λυκόφωτος σηματοδοτούν τα τελευταία στοιχεία ελπίδας στη σκοτεινή νωχελικότητα της πραγματικότητας.

Lena Schmidt

Μελάνι, βερνίκι, ακρυλικό, σκαλίσματα σε κόντρα πλακέ, είναι μερικές από τις τεχνικές που η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί, ενώ οι ξυλόγλυπτες αποτυπώσεις των αστικών και φυσικών τοπίων αποδίδουν διττή σημασία στην καλλιτεχνική δημιουργία, συσχετίζοντας την οπτική αναπαράσταση με την φυσική προέλευση των υλικών.

Lena Schmidt

Η Schmidt αποτυπώνει την στιγμή της ρήξης και της καθυπόταξης στις φυσικές δυνάμεις. Αποφεύγοντας τις αναφορές στα αίτια, δημιουργεί μια σχέση συλλογισμού ανάμεσα στο έργο και τον θεατή. Η κλιματική αλλαγή, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες αποτελούν άραγε επιπτώσεις της ανθρώπινης δημιουργίας και ποια η ευθύνη μας απέναντι σε αυτές, είναι μερικά από τα ερωτήματα που η Lena Schmidt απευθύνει στο κοινό μέσω της τέχνης.

Lena Schmidt

Info: Γκαλερί Σκουφά | 18/11 - 10/12 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ. | Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ. | Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ. | Σαβ.: 10.30 π.μ. - 3.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.