Η Δέσποινα Ζευκιλή συνομιλεί με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου για την κριτική τέχνης

Μια συζήτηση στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες, την οικολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλά άλλα.

Δέσποινα Ζευκιλή Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Η κριτικός τέχνης και διευθύντρια του αθηνοράματος Δέσποινα Ζευκιλή είναι από τα πρόσωπα που συμμετείχαν κριτικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής της Αθήνας, αρθρογραφώντας συστηματικά από το 2000,  παρακολουθώντας  τις αλλαγές στο εικαστικό περιβάλλον μέσα και έξω από τη χώρα και γράφοντας συστηματικά  γι αυτό.

Στην εκπομπή "Η Εποχή των εικόνων στο Τρίτο" που θα μεταδοθεί στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 / www.ertecho.gr/trito το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00, η Δέσποινα Ζευκιλή θα συνομιλήσει με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου για την έννοια και τη σημασία της κριτικής του έργου τέχνης καθώς σκιαγραφεί την Αθηναϊκή σκηνή. Η Ζευκιλή θα πάρει θέση για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες, οικολογία, ανθρώπινα δικαιώματα, ακτιβισμός, ενώ θα μιλήσει και για την δική της σχέση με τον Ευρωπαϊκό Νότο και την καλλιτεχνική του δυναμική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

"Με Σφραγίδα το χρώμα": Η έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στον Χώρο Τέχνης "Εκτός"

Οι εικόνες της Ξαναλάτου προσεγγίζουν την αφαίρεση, όπου τα απλά σχήματα και τα σύνθετα χρώματα γίνονται στιγμιότυπο της χάρης και της κίνησης.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα!

Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η έκθεση "Το αίνιγμα του δάσους" ρίχνει φως στη νοημοσύνη των δέντρων

Το δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης "Το αίνιγμα του δάσους" του Τάσου Βρεττού.

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.