Τα μουσεία γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο

Τέσσερις χώροι πολιτισμού ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες τους για το κοινό με αφορμή την Επέτειο του Όχι.

μουσείο ακρόπολης

Αν και υποτίθεται πως έχει μπει για τα καλά το φθινόπωρο, ο καιρός δεν φαίνεται να πτοείται και εξακολουθεί να μας χαρίζει ηλιόλουστες μέρες. Τι πιο ιδανικό λοιπόν από μια βόλτα σε αγαπημένα αθηναϊκά μουσεία για να γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου;

Όπως κάθε χρόνο, τα μουσεία της χώρας περιμένουν τους επισκέπτες με δωρεάν είσοδο το Σάββατο 28/10, καλώντας τους να περιπλανηθούν στις πολύτιμες συλλογές τους και να δουν τις νέες περιοδικές εκθέσεις στους εκθεσιακούς τους χώρους.

Μουσείο Ακρόπολης

28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος και στο Μουσείο Ακρόπολης μαζί με τους χώρους που υπάγονται στο ΥΠΠΟΑ

Το μουσείο με θέα τον ιερό βράχο είναι πάντα η ιδανική λύση για μια χαλαρή εξόρμηση στο κέντρο. Από τις απαρχές της Ακρόπολης την αρχαϊκή περίοδο, τα μνημεία του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή και την επιβλητική αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα, οι εκθεσιακοί χώροι του κτιρίου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαιότητα. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα εκθέματα και την ιστορία του κτιρίου, σε κάθε δωμάτιο διατίθενται οδηγοί ακουστικής ξενάγησης για ενήλικες και για οικογένειες με παιδιά. 

Και φυσικά, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στην Αρεοπαγίτου από το καφέ του μουσείου ή να δειπνήσετε στο εστιατόριο, που θα είναι ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 9 π.μ. - 8 μ.μ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Υπουργείο Πολιτισμού, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

Must για τους τουρίστες αλλά και όλους τους Αθηναίους, η συλλογή του ΕΑΜ είναι από τις εντυπωσιακότερες. Κυκλαδικά και μυκηναϊκά ειδώλια, κειμήλια από την αιγυπτιακή και νεολιθική αρχαιότητα και μια μεγάλη συλλογή γλυπτών κοσμούν αυτή τη στιγμή τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, στο οποίο σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης που θα δώσει στο κτίριο την ευκαιρία να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα ιστορικά εκθέματα και να διευρύνει το κοινό του. Μέχρι τότε, αξίζει να ξαναδούμε όλα όσα παρουσιάζει στις μόνιμες εκθέσεις του.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 8 π.μ. – 8 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο

Το εντυπωσιακό κτίριο που κοσμεί την περιοχή κοντά στο μετρό "Ευαγγελισμός" κρύβει πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα στην εκτενή συλλογή του. Ξεκινώντας ένα ταξίδι από την εποχή του λίθου και του χαλκού, κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στην Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο και τα γεγονότα του ‘21, η περιήγηση καταλήγει σε πιο πρόσφατες ιστορικές στιγμές όπως τη γερμανική εισβολή το ’41 και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου βρίσκεται επίσης μεγάλος αριθμός πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό, πλήθος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εκθέματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 9 π.μ. – 7 μ.μ.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Μέγαρο Παλαιάς Βουλής αποτελεί πλέον την έδρα ενός από τα σημαντικότερα μουσεία-αφηγητές της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Γλυπτά, ζωγραφικά έργα, αρχιτεκτονικά σχέδια, παραδοσιακές ενδυμασίες, πολεμικός εξοπλισμός και πολλά άλλα ευρήματα διηγούνται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, ξεκινώντας ένα ταξίδι από την περίοδο της τουρκοκρατίας και φτάνοντας μέχρι τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το ελληνικό κράτος όπως το ξέρουμε σήμερα.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 10 π.μ. – 4 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".

Η πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα Linder στους Δελφούς για μια ξεχωριστή περφόρμανς

H καλλιτέχνιδα βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του PCAI.