Φινάλε για την πολυμεσική έκθεση "Studio Stone Age" με μια περφόρμανς

Μια εντυπωσιακή περφόρμανς της ανεξάρτητης ομάδας καλλιτεχνών Esto Association γράφει τον επίλογο της πολυμεσικής έκθεσης στο Επιγραφικό Μουσείο.

Pastel

Η καταληκτική εκδήλωση της πολυμεσικής έκθεσης "Studio Stone Age" στο Επιγραφικό Μουσείο, μια χωρική προσέγγιση της ακυκλοφόρητης ταινίας "Stone Age" του Joshua Olsthoorn, πραγματοποιείται στις 21 Οκτωβρίου στον χώρο της ανεξάρτητης ομάδας καλλιτεχνών Esto Association (Ζαΐμη 24, Εξάρχεια).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η εικαστικός Ella Villaumie δημιούργησε το έργο "Public Order", το οποίο εμπνεύστηκε από το Επιγραφικό Μουσείο και αφορά γραμματοσειρά και χωρική εγκατάσταση. Η γραμματοσειρά είναι ένα τυπογραφικό πείραμα που έχει ως αφετηρία τις αρχαίες ελληνικές επιγραφές του 5ου  π.Χ. αιώνα και κυρίως τα νομοθετικά κείμενα που ήταν χαραγμένα σε λίθους και βρίσκονταν στον δημόσιο χώρο. Η εγκατάσταση έχει ως στόχο να επανεισάγει τον θεατή στις έννοιες του "δημόσιου χώρου", της "τάξης" και της "επιγραφής". Η στήλη, που καλύπτεται από κείμενο, αναφέρεται στην αρχαία ελληνική κοινωνία καθώς και στη γαλλική "Colonne Morris" όπου η χρήση τους είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η περφόρμανς, έργο του συνθέτη και καλλιτέχνη Ιωάννη Σαββαϊδη, ερμηνεύεται από τη χορεύτρια Christina Reinhardt σε χορογραφία του Florent Frizet. Πρόκειται για χωρική προσέγγιση της ακυκλοφόρητης ταινίας "Stone Age" του Joshua Olsthoorn. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Resi Bender (Theresa Hoskins), Tristan Bera, Niki Danai Chania, Stéphane Charpentier, Florent Frizet, Hannes Livers Gutberlet, Joshua Olsthoorn, Céline Pévrier, Matthieu Prat, Ioannis Savvaidis, Uli M Schueppel & Ella Villaumie.

Την εκδήλωση, διάρκειας 30-40 λεπτών, συνδιοργανώνει η Esto Association με τους Typical Organization και το Επιγραφικό Μουσείο. ​

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.