Φινάλε για την πολυμεσική έκθεση "Studio Stone Age" με μια περφόρμανς

Μια εντυπωσιακή περφόρμανς της ανεξάρτητης ομάδας καλλιτεχνών Esto Association γράφει τον επίλογο της πολυμεσικής έκθεσης στο Επιγραφικό Μουσείο.

Pastel

Η καταληκτική εκδήλωση της πολυμεσικής έκθεσης "Studio Stone Age" στο Επιγραφικό Μουσείο, μια χωρική προσέγγιση της ακυκλοφόρητης ταινίας "Stone Age" του Joshua Olsthoorn, πραγματοποιείται στις 21 Οκτωβρίου στον χώρο της ανεξάρτητης ομάδας καλλιτεχνών Esto Association (Ζαΐμη 24, Εξάρχεια).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η εικαστικός Ella Villaumie δημιούργησε το έργο "Public Order", το οποίο εμπνεύστηκε από το Επιγραφικό Μουσείο και αφορά γραμματοσειρά και χωρική εγκατάσταση. Η γραμματοσειρά είναι ένα τυπογραφικό πείραμα που έχει ως αφετηρία τις αρχαίες ελληνικές επιγραφές του 5ου  π.Χ. αιώνα και κυρίως τα νομοθετικά κείμενα που ήταν χαραγμένα σε λίθους και βρίσκονταν στον δημόσιο χώρο. Η εγκατάσταση έχει ως στόχο να επανεισάγει τον θεατή στις έννοιες του "δημόσιου χώρου", της "τάξης" και της "επιγραφής". Η στήλη, που καλύπτεται από κείμενο, αναφέρεται στην αρχαία ελληνική κοινωνία καθώς και στη γαλλική "Colonne Morris" όπου η χρήση τους είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η περφόρμανς, έργο του συνθέτη και καλλιτέχνη Ιωάννη Σαββαϊδη, ερμηνεύεται από τη χορεύτρια Christina Reinhardt σε χορογραφία του Florent Frizet. Πρόκειται για χωρική προσέγγιση της ακυκλοφόρητης ταινίας "Stone Age" του Joshua Olsthoorn. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Resi Bender (Theresa Hoskins), Tristan Bera, Niki Danai Chania, Stéphane Charpentier, Florent Frizet, Hannes Livers Gutberlet, Joshua Olsthoorn, Céline Pévrier, Matthieu Prat, Ioannis Savvaidis, Uli M Schueppel & Ella Villaumie.

Την εκδήλωση, διάρκειας 30-40 λεπτών, συνδιοργανώνει η Esto Association με τους Typical Organization και το Επιγραφικό Μουσείο. ​

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.