Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

The Sea Around us

Αυτό το φθινόπωρο στον χώρο Tavros, η έκθεση "The Sea Around Us" εστιάζει στη διαχρονική σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα.

Μέσα από έργα σύγχρονης τέχνης που εμπνέονται από τη θάλασσα, τον μόχθο, την ανεμελιά, την προσδοκία, τη μοναξιά και τη συλλογικότητα, η εικαστική έκθεση προσφέρει μια σύγχρονη ανάγνωση της θάλασσας και των λιμανιών, ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση διαπερνά τον χώρο του TAVROS και μας ταξιδεύει στα λιμάνια της Οδησσού και της Μασσαλίας μέσα από επιμελημένο αρχειακό υλικό που προέκυψε από τη διετή έρευνα του Εργαστηρίου Ιστορία και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής (ΕΜΠ).

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Μάρκου, Jacob Moe, Hira Nabi, Ευτύχης Πατσουράκης, Γιώργος Σαλαμέ, Lena Maria Thüring.

Εγκαίνια: 14/10 (6-10 μ.μ.)

Info: Tavros | 14/10/22-28/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλο πρόγραμμα

The Sea Around us
Exotica, Erotica, Etc. της Ευαγγελίας Κρανιώτη, 2015,  Πορτρέτο: Ευαγγέλια Κρανιώτη © Πηνελόπη Μασούρη

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ένα παράλληλο πρόγραμμα θα αναπτύσσεται τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και στη γειτονιά του Ταύρου ανοίγοντας έναν ζωηρό διάλογο. Σειρά από προβολές επιλεγμένων ταινιών σε επιμέλεια της Delphine Leccas (AIN). Διαβάστε περισσότερα, εδώ. Ακόμη, ένα πρόγραμμα συζητήσεων-παρουσιάσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Εκπαιδευτικά εργαστήρια από την Ναταλία Μπαζαίου (ομάδα Athens Superscript) και τον Βασίλη Τζαβάρα (ομάδα Γκνου) σε μαθητές,-τριες τoυ 2ου και 3ου Δημοτικού Ταύρου και από τον Παναγιώτη Βελισσάρη σε μαθητές,-τριες του 2ου Λυκείου Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Lena Maria Thüring, Hanjin Palermo, 2015, HD βίντεο- εγκατάσταση, έγχρωμη δικάναλη προβολή με ήχο, 16:9, 15,3 λεπτά, αγγλικά

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πώς οι αθηναικές τέντες εμπνέουν την τέχνη;

Το open studio event παρουσιάζει την έκθεση της Maisie Maris για δύο μόνο ημέρες στην Snehta Residency της Κυψέλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/02/2026

Ποια είναι η σχέση σύγχρονης τέχνης και σημερινού πολιτιστικού πλαισίου;

Η επιμελήτρια Sara Reisman ανοίγει διάλογο για την τέχνη ως μέσο κριτικής, ως καθρέφτη πολιτιστικών αξιών, ως τόπο οριοθέτησης και σύντριψης εκφραστικών ορίων.

"Bιογραφώντας τον Κ. Π. Καβάφη" : Μια συζήτηση με τον μελετητή Gregory Jusdanis στο Μέγαρο

Ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός μελετητής συνομιλεί με τον Ηλία Μαγκλίνη με αφορμή την αποκαλυπτική βιογραφία που συνυπογράφει με τον Peter Jeffreys, "Κωνσταντίνος Καβάφης: Ο άνθρωπος και ο ποιητής", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει: "Μεσολόγγι 1826. 200 Χρόνια από την Έξοδο"

Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για την έκθεση που ξεκίνησε την πορεία της στο Μουσείο Μπενάκη.

Νίκος Καζαντζάκης: 10 φράσεις του που ξαναδιαβάζουμε σήμερα

Με αφορμή τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη σαν σήμερα, ανατρέχουμε στις σπουδαιότερες γραφές του και ανακαλύπτουμε ξανά τα κορυφαία αποφθέγματα του που λειτουργούν ως πυξίδα και οδηγός ζωής

Μια έκθεση αναστοχάζεται συλλογικά πώς είναι να αφήνεις πίσω τις ρίζες σου

Μια συλλογική διαλογιστική προσέγγιση του εκτοπισμού ως ρήξης και ανασυγκρότησης, εγκαινιάζεται την επόμενη Τρίτη.

Γρηγόρης Σεμιτέκολο: Δύο εκθέσεις στην Αμερική με τα έργα του σπουδαίου Έλληνα εικαστικού

Δύο ατομικές εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αναδεικνύουν την εικαστική μοναδική πορεία ενός πολυμεσικού καλλιτέχνη της αβάν γκαρντ, με καθοριστική συμβολή στην ελληνική μεταπολεμική τέχνη