Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

The Sea Around us

Αυτό το φθινόπωρο στον χώρο Tavros, η έκθεση "The Sea Around Us" εστιάζει στη διαχρονική σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα.

Μέσα από έργα σύγχρονης τέχνης που εμπνέονται από τη θάλασσα, τον μόχθο, την ανεμελιά, την προσδοκία, τη μοναξιά και τη συλλογικότητα, η εικαστική έκθεση προσφέρει μια σύγχρονη ανάγνωση της θάλασσας και των λιμανιών, ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση διαπερνά τον χώρο του TAVROS και μας ταξιδεύει στα λιμάνια της Οδησσού και της Μασσαλίας μέσα από επιμελημένο αρχειακό υλικό που προέκυψε από τη διετή έρευνα του Εργαστηρίου Ιστορία και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής (ΕΜΠ).

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Μάρκου, Jacob Moe, Hira Nabi, Ευτύχης Πατσουράκης, Γιώργος Σαλαμέ, Lena Maria Thüring.

Εγκαίνια: 14/10 (6-10 μ.μ.)

Info: Tavros | 14/10/22-28/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλο πρόγραμμα

The Sea Around us
Exotica, Erotica, Etc. της Ευαγγελίας Κρανιώτη, 2015,  Πορτρέτο: Ευαγγέλια Κρανιώτη © Πηνελόπη Μασούρη

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ένα παράλληλο πρόγραμμα θα αναπτύσσεται τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και στη γειτονιά του Ταύρου ανοίγοντας έναν ζωηρό διάλογο. Σειρά από προβολές επιλεγμένων ταινιών σε επιμέλεια της Delphine Leccas (AIN). Διαβάστε περισσότερα, εδώ. Ακόμη, ένα πρόγραμμα συζητήσεων-παρουσιάσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Εκπαιδευτικά εργαστήρια από την Ναταλία Μπαζαίου (ομάδα Athens Superscript) και τον Βασίλη Τζαβάρα (ομάδα Γκνου) σε μαθητές,-τριες τoυ 2ου και 3ου Δημοτικού Ταύρου και από τον Παναγιώτη Βελισσάρη σε μαθητές,-τριες του 2ου Λυκείου Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Lena Maria Thüring, Hanjin Palermo, 2015, HD βίντεο- εγκατάσταση, έγχρωμη δικάναλη προβολή με ήχο, 16:9, 15,3 λεπτά, αγγλικά

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Like wildflowers in the cracks στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ένα διήμερο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για την ελπίδα, τη μνήμη και την αντίσταση

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/01/2026

"Μεσολόγγι το Αλωνάκι της δόξας": Η έκθεση για τα 200 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Το Ίδρυμα "Ανδρέας Λεντάκης" & το Ιστορικό Μουσείο "Διέξοδος" του Μεσολογγίου συμμετέχουν στον πανελλήνιο εορτασμό της επετείου με μια εικαστική έκθεση και ομιλίες.

Τα Μουσεία της Αθήνας και όλα όσα ετοιμάζουν για τον Ιανουάριο

Τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας υποδέχονται το νέο έτος με εκθέσεις, ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Η εικαστικός Αγγέλα Βορεάδου ζωγραφίζει "Άνθη της πέτρας"

Η πρώτη έκθεση της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος για το 2026.

Ένα ταξίδι στην απτική τέχνη ξεκινά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή

Μια έκθεση ανοιχτή για όλες τις ταυτότητες και δυνατότητες.

Τελευταίες ημέρες της έκθεσης για τον Παναγιώτη Τέτση στην Εθνική Πινακοθήκη

"Η εμμονή του βλέμματος" κατεβάζει αυλαία αυτή την εβδομάδα.