Πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ έγινε είδωλο της ποπ κουλτούρας

Τσάι με τον Paddington, σε βίντεο δίπλα στον Τζέιμς Μποντ, κούκλα Barbie, γραμματόσημο, έργο Τέχνης, γραμμή του Tube. "You name it" που λένε και οι Βρετανοί. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' αγαπήθηκε όσο λίγοι.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Τσάι με τον Paddington, σε βίντεο δίπλα στον Τζέιμς Μποντ, κούκλα Barbie, γραμματόσημο, έργο Τέχνης, γραμμή του Tube. "You name it" που λένε και οι Βρετανοί. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' αγαπήθηκε όσο λίγοι.    Θα τους έχετε δει αμφότερους σε χίλιες δυο βιτρίνες του Λονδίνου και σε κάθε λογής προϊόν: τη μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και βέβαια του Paddington, του αρκούδου που αποτελεί σύμβολο της χώρας. Τώρα με ευκαιρία τους επίσημους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου παρουσιάστηκε το βίντεο στο οποίου οι δύο τους παίρνουν παραδοσιακά το τσάι τους στο Μπάκιγχαμ. 

Σε αυτό βλέπουμε τον αρκουδάκο να προσφέρει το αγαπημένο του σάντουιτς με μαρμελάδα μέσα από το… καπέλο του στη Βασίλισσα, για να τον αιφνιδιάσει εκείνη δείχνοντάς του εκείνο που κρύβει η ίδια στη δική της τσάντα. Καθώς λοιπόν το προσωπικό την ενημερώνει ότι το "πάρτι έχει ξεκινήσει", ο Paddington της λέει με τη σειρά του "Χαρούμενο Jubilee και σας ευχαριστούμε για όλα".

Βίντεο που επιβεβαιώνει πως και η Βασίλισσα έχει χιούμορ. Εξάλλου, η ίδια το έχει αποδείξει και παλιότερα, όταν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξένησε το Λονδίνο του 2012 την είδαμε στο πλευρό του Ντάνιελ Γκρεγκ που τη συνόδευε από το γραφείο της προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Στην αρχή του βίντεο τη βλέπουμε να λέει στον Πράκτορα (που ας μην ξεχνάμε πως είναι Βρετανός): "Καλησπέρα κύριε Μποντ". Το καλύτερο σημείο ήταν όταν υποτίθεται πως η Βασίλισσα πέφτει από το ελικόπτερο με αλεξίπτωτο προς το στάδιο.


        
Η Ελισάβετ Β’ στα 70 χρόνια της Βασιλείας της που ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 26 ετών, ενέπνευσε καλλιτέχνες και τιμήθηκε δεόντως. Το όνομά της δόθηκε τώρα στη νέα γραμμή του Tube, στο Ολυμπιακό στάδιο, σε σταθμό έρευνας στην Ανταρκτική, ενώ το πρόσωπο της σύμβολο του έθνους, βρίσκεται σε αμέτρητα βρετανικά νομίσματα και γραμματόσημα.


            
Το πορτρέτο της ζωγράφισε ο Άντι Γουόρχολ το 1985 και κοσμεί τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, ο Λούσιαν Φρόιντ το 2001, ο Κρις Λεβίν την φωτογράφισε το 2004.


                
 Η Βασίλισσα εμφανίστηκε άλλωστε στους Simpsons, ακόμα και στην Peppa Pig. Eνώ φέτος η Mattel την τίμησε με την επετειακή Barbie που αποτελεί πιστό της αντίγραφο, όπως άλλωστε το ομοίωμα της που θα βρίσκεται για πάντα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό.

Tώρα η ανταπόκριση του κόσμου στους επίσημους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ήρθαν να της αποδείξουν την αγάπη του λαού για το πρόσωπό της. Συγκινημένη η Βασίλισσα Ελισάβετ απάντησε με επιστολή της: "Όταν κανείς προετοιμάζεται για τους εορτασμούς 70 ετών ως Βασίλισσα σας, δεν υπάρχει εγχειρίδιο για αυτό. Είναι πραγματικά η πρώτη φορά. Νιώθω ταπεινοφροσύνη και βαθιά συγκίνηση που τόσο πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο μου. Αν και δεν παρευρέθηκα σε κάθε εκδήλωση αυτοπροσώπως, η καρδιά μου ήταν μαζί σας. Παραμένω πάντα στις υπηρεσίες σας, στον βαθμό που μπορώ, με τη στήριξη της οικογένειάς μου. Με ενέπνευσε η καλοσύνη, η χαρά και η φιλική σας διάθεση που ήταν έκδηλες τις τελευταίες ημέρες και εύχομαι να νιώθουμε για πολλά χρόνια αυτή η ανανεωμένη αίσθηση ενότητας. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τις ευχές σας και για τον ρόλο που παίξατε σε αυτούς τους χαρούμενους εορτασμούς". 

Πηγή: Womantoc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.