Ο "Κώδικας Δεοντολογίας" στη σύγχρονη τέχνη, μια συζήτηση στο ΕΜΣΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το State of Concept διοργανώνουν μια συζήτηση σχετικά με την επαγγελματική συμπεριφορά ανάμεσα σε πολιτιστικά ιδρύματα, καλλιτέχνες, συλλέκτες και άλλους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

The Ethics of Collecting

Με αφορμή την παρουσίαση του "Κώδικα Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης", το ΕΜΣΤ, σε συνεργασία με το State of Concept, διοργανώνει τη συζήτηση "Τhe Ethics of Collecting". Ο "Κώδικας Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης" είναι ένα πρότυπο κείμενο που συνέταξε μια ομάδα συλλεκτών την οποία αποτελούν οι Pedro Barbosa, Haro Cumbusyan, Ιορδάνης Κερενίδης, Evrim Oralkan, Jessica Oralkan, Piergiorgio Pepe, Sandra Terdjman και Andre Zivanari.

Η συζήτηση, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (6.30 μ.μ.), στοχεύει να αναδείξει ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική συμπεριφορά και τις βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών, συλλεκτών και άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Στην συζήτηση συμμετέχουν οι Piergiorgio Pepe, Ιορδάνης Κερενίδης, Ιωάννα Βρυζάκη και Πάκυ Βλασσοπούλου και συντονίζουν η Κατερίνα Γρέγου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ, και η Ηλιάνα Φωκιανάκη, διευθύντρια του State of Concept.

Η εκδήλωση "The Ethics of Collecting" διοργανώνεται από το State of Concept, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και ορίζει την έναρξη του προγράμματος "Care-full Growing" (State of Concept,  Σεπτέμβριος 2022-Δεκέμβριος 2023).

Ethics of Collecting

Info: ΕΜΣΤ (Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα) | Ελεύθερη είσοδος

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, με σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κωνσταντίνα Μελαχροινού στο info@stateofconcept.org.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος

  • Μεικτά Μέσα

Η ομαδική έκθεση "Statecraft: Διαμορφώνοντας το Κράτος" αποτελεί μια συλλογική έρευνα 39 καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσω των έργων τους μελετούν την έννοια του έθνους-κράτους και τους μηχανισμούς που το διαμορφώνουν και το συγκροτούν σήμερα. Η ονομασία του είναι δανεισμένη από το ομότιτλο έργο της Loulou Cherinet και προσεγγίζει όρους σχετικούς με την κρατική γραφειοκρατία, τις κυρίαρχες αφηγήσεις που συγκροτούν ένα κράτος, άλλες μορφές δημοκρατίας και πολιτειακής πρακτικής, αλλά και τι κρύβεται στο παρακράτος ή βαθύ κράτος και πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση της κρατικής εξουσίας, ένα θέμα που καθιστά την έκθεση πιο επίκαιρη από ποτέ.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανί Ερνό, Χαν Γκανγκ και Κίττυ Αρσένη "έρχονται" στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ανατρέχουμε στα δύο βιβλία με αέρα Νόμπελ και σε εκείνο που μας υπενθυμίζει το φρικτό πρόσωπο της Χούντας, με τα οποία συνεχίζεται ο κύκλος "Η σκηνή των βιβλίων".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2025

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.