Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε κοσμεί τα Άνω Λαδάδικα

Η περιοχή Βαλαωρίτου αποκτά μια νέα τοιχογραφία με θέμα την εμβληματική ταινία «Cine Paradiso», η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος

mural cinema paradiso © Ευάγγελος Κρικόνης

Ο πολιτιστικός σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, ένας σύλλογος αφιερωμένος αποκλειστικά στην προβολή του έργου του παγκοσμίου εμβέλειας ιταλού σύνθετη Ennio Moricone, προέβη στην υλοποίηση τοιχογραφίας (mural) στην οικοδομή επί της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 3, στην περιοχή Βαλαωρίτου, στα Άνω Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Το mural έχει απεικόνιση θεματική από την ταινία του μαέστρου "Σινεμά ο Παράδεισος" και είναι αφιερωμένο στον Ennio Morricone και στον Giuseppe Tornatore. Η κινηματογραφική ταινία αυτή, είναι η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη και την ιερότητα της κινηματογραφικής αίθουσας, ένα νοσταλγικό παραμύθι.

Διαβάστε Επίσης

Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η εικαστική ομάδα του συλλόγου που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό με την επωνυμία "Ennio Morricone σε κοινή θέα”. Το συγκεκριμένο mural δημιούργησε ο γραφίστας / εικονογράφος Γιάννης Πέτρου. Η συνεχής προσπάθεια του συλλόγου μας στην προώθηση του έργου του μεγάλου Ιταλού μουσικοσυνθέτη έχει γίνει διεθνώς αντιληπτή και έχει προβληθεί από μέσα ενημέρωσης και διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία.

mural cinema paradiso
© Ευάγγελος Κρικόνης

Αποκορύφωμα της αναγνώρισης του συλλόγου υπήρξε η συμπερίληψή του στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore "Ennio: The Maestro”, στου οποίου ντοκιμαντέρ την πρεμιέρα στο 78o Φεστιβάλ Βενετίας, παρευρεθήκαμε σαν σύλλογος. Η όλη παραπάνω δραστηριότητα του συλλόγου μας τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και λαμβάνει χώρα με την ευγενική στήριξη του καταστήματος Χρώμα στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.