Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε κοσμεί τα Άνω Λαδάδικα

Η περιοχή Βαλαωρίτου αποκτά μια νέα τοιχογραφία με θέμα την εμβληματική ταινία «Cine Paradiso», η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος

mural cinema paradiso © Ευάγγελος Κρικόνης

Ο πολιτιστικός σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, ένας σύλλογος αφιερωμένος αποκλειστικά στην προβολή του έργου του παγκοσμίου εμβέλειας ιταλού σύνθετη Ennio Moricone, προέβη στην υλοποίηση τοιχογραφίας (mural) στην οικοδομή επί της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 3, στην περιοχή Βαλαωρίτου, στα Άνω Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Το mural έχει απεικόνιση θεματική από την ταινία του μαέστρου "Σινεμά ο Παράδεισος" και είναι αφιερωμένο στον Ennio Morricone και στον Giuseppe Tornatore. Η κινηματογραφική ταινία αυτή, είναι η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη και την ιερότητα της κινηματογραφικής αίθουσας, ένα νοσταλγικό παραμύθι.

Διαβάστε Επίσης

Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η εικαστική ομάδα του συλλόγου που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό με την επωνυμία "Ennio Morricone σε κοινή θέα”. Το συγκεκριμένο mural δημιούργησε ο γραφίστας / εικονογράφος Γιάννης Πέτρου. Η συνεχής προσπάθεια του συλλόγου μας στην προώθηση του έργου του μεγάλου Ιταλού μουσικοσυνθέτη έχει γίνει διεθνώς αντιληπτή και έχει προβληθεί από μέσα ενημέρωσης και διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία.

mural cinema paradiso
© Ευάγγελος Κρικόνης

Αποκορύφωμα της αναγνώρισης του συλλόγου υπήρξε η συμπερίληψή του στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore "Ennio: The Maestro”, στου οποίου ντοκιμαντέρ την πρεμιέρα στο 78o Φεστιβάλ Βενετίας, παρευρεθήκαμε σαν σύλλογος. Η όλη παραπάνω δραστηριότητα του συλλόγου μας τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και λαμβάνει χώρα με την ευγενική στήριξη του καταστήματος Χρώμα στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/08/2022

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

"Walking Backwards": Ανοιχτό κάλεσμα για ανερχόμενους καλλιτέχνες με θέμα τη Θεία Κωμωδία

Το θρυλικό έργο του Δάντη αποτελεί την έμπνευση για το φετινό κόνσεπτ του προγράμματος από το Snehta Residency, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.