Η "δύναμη των λουλουδιών" μέσα από τη ζωγραφική

Το FokiaΝou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Flower Power», παρουσιάζοντας τον εποχιακό κύκλο των λουλουδιών, την απεικόνισή τους από διάσημους καλλιτέχνες, αλλά και τους διάφορους συμβολισμούς τους.

Blanka Amezkua Flower Power ©Blanka Amezkua

H FokiaΝou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο "Flower Power". Η τελευταία έκθεση της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν, προέκυψε μέσα από την διεξαγωγή ανοιχτής πρόσκλησης προς τους καλλιτέχνες με θέμα τα λουλούδια.

Από τις πρώιμες βοτανικές απεικονίσεις μέχρι τα έργα του Van Gogh, της Georgia O’ Keeffe, του Warhol και του Mapplethorpe, καθώς και του αγαπημένου Θάνου Τσίγκου, σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες έχουν επηρεαστεί και εμπνευστεί από τα λουλούδια, τα έχουν σχεδιάσει, ζωγραφίσει, φωτογραφίσει, τα έχουν κάνει γλυπτά. Ο εποχιακός τους κύκλος γίνεται σύμβολο της ομορφιάς, της ζωής και της ελπίδας, λειτουργώντας και ως μια μεταφορά για τον καθημερινό ανθρώπινο αγώνα.

Ντορίνα Μάλλιου Flower Power
Ντορίνα Μάλλιου

Τα λουλούδια έχουν επίσης θεραπευτική δράση, εμπλέκοντας όλες τις αισθήσεις. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης Flower Power με τα έργα τους μας μεταφέρουν στον σαγηνευτικό κόσμο των λουλουδιών, όπως αυτός θα ξεδιπλωθεί για τρεις εβδομάδες στη FokiaNou Art Space.

Διαβάστε Επίσης

Piyi Wong Flower Power
©Piyi Wong

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Blanka Amezkua, Δήμητρα Γούναρη, Piyi Wong, Jane Grover, Κυβέλη Ζαχαρίου, Βασιλική Κανέλλου, Mary Cox, Λυδία Κοντιζά, Νίνα Κοταμανίδου, Ντορίνα Μάλλιου, Ines Benaki, Ειρήνη Μώρου, Δέσποινα Πανταζή, Geeta Roopnarine, Χριστίνα- Σύλβια Σημαντήρα, Νίκος Σιαλακάς, Μάριος Τριχάς, Σταυρούλα Χαντζή. 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox

Εγκαίνια: 14/7 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 14-27/7 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πώς 18 καλλιτέχνες μεταφέρουν στα έργα τους "ήχους της σιωπής"

Η ομαδική έκθεση διερευνά την δύναμη και τις πολλαπλές όψεις της σιωπής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/11/2025

"Ω λαλά!" αναφωνούμε για το νέο βιβλίο των εκδόσεων Νήσος

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Νήσος το βιβλίο του Δαμιανού Αγραβαρά που αφηγείται την ιστορία της Λαλά, που έζησε ως ανοιχτά γκέι άνδρας στην Ελλάδα του '60, '70 και '80.

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια γυναίκα που εισβάλλει σε ένα γάμο "συναντά" μια δολοφονία-βαμπίρ στις δύο νέες εκδόσεις του Κλειδάριθμου.

Μια ‘Αφροδίτη’ εμπνευσμένη από τον Lespugue στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Αμερικανός καλλιτέχνηςJeff Koons εξερευνά τη μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα.

"Αμέρωτος Νόστος": Ένα εικαστικό αφιέρωμα για τη μοναδικότητα της Κρήτης

Η έκθεση λειτουργεί παράλληλα ως ρετροσπεκτίβα στο έργο του καλλιτέχνη Σταύρου Παναγιωτάκη.

Το κοσμοϊστορικό έτος 1945 σε μια έκθεση στη Βουλή

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάζει τη νέα έκθεση "1945: το τέλος του πολέμου" στον εκθεσιακό χώρο του στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.